Barnas turlag

Her finner du litt informasjon om "Turbo-gjengen" i DNT Ringerike.
Turene vi har hatt siste året har hatt mange deltakere, veldig mange har vært "innom" Barnas Turlag og opplevd naturen sammen med foreldre og venner.

Foto: Rudi Randgaard
Klikk her for å skrive tekst.

Følg oss på Facebook

Her vil du finne bilder og
turrapporter fra våre turer!

Våre førstkommende turer og noen nyttige tips


Ingen kommende aktiviteter.

Planlegging

La barna være med å bestemme område og lengde på turen. Skap forventning og spenning gjennom historier eller severdigheter fra området. La barna bli kjent med kartet, så de kan følge med hvor langt de er kommet. Lær dyrespor!

Venner

Det kan være lurt å invitere med en venn eller venninne på tur, da "glemmer" barna litt de voksne. De underholder hverandre og oppdager ting felles underveis

Sekk

Barn syns det er stas å bære egen sekk. Der kan de ha matpakka, litt sjokolade og kanskje en genser. La ikke sekken bli for tung, det ødelegger turlysten.

Tempo

La barna gå i sitt eget tempo og beregn god tid på turen. Kanskje går det litt tregt i starten, da er det viktig at de voksne er tålmodig og roser barna underveis. Gjør gjerne avtaler om rosin/sjokoladepauser underveis, spesielt hvis det er bratt og ulendt og ingen topp å se.

Opplevelse

Noen pauser bør være så lange at det kan bli tid til litt leik og aktivitet. Naturen er full av spenning og utfordringer overalt.

Bål

Bålet blir det naturlige samlingspunktet på mange av turene. Her har barna fått lov til å tenne opp bålet selv, og av slikt lærer man mye.

Lek

Lek er viktig. Uansett hvor vi er eller hva vi holder på med er leken drivkraften til naturopplevelsene barna tilegner seg. Det gjelder å finne et egnet område, og barna finner på aktiviteter selv med en gang.

Kano

Barnas Turlag har brukt kano på noen av turene, både for opplevelsens skyld og for å lære barna å te seg i båt. Her er det viktig med redningsvest og sjøvett.

Utebursdag

Har du lagt bursdagsfeiringen til barna utendørs noen gang? Det er veldig morsomt og faktisk mer lettvint enn du tror!


Få forslag til gjennomføring, aktiviteter, invitasjon, ønskeliste og mat her.
Utebursdag på ekte Turbo-vis