Barnas turlag ringerike

Fra en tidligere tur med Barnas Turlag Ringerike
Fra en tidligere tur med Barnas Turlag Ringerike

Barnas Turlag drives på dugnad. Turene drives av engasjerte mammaer og pappaer som ønsker å være med og skape gode friluftsopplevlser for barnefamilier. På turene skal barna være i følge med voksne og husk at turlederne også har med egne barn på turen, så derfor er det hyggelig om alle bidrar til at det blir en god tur for alle. Vi har en Facebookside der all informasjon om turene legges ut. Vær gjerne aktiv på Facebook, si at du skal delta med din familie og spør om det er noe du kan bistå med i forkant.
Vi har også en Facebook-gruppe som er lukket og bare åpen for de frivillige. Hvis du er litt nysgjerrig og tror du kanskje kan bidra med smått og stort på frivilligsiden, søk opp gruppa "frivilliggjeng Barnas Turlag Ringerike", så slipper vi deg inn. Vi ønsker flere med på laget!

Nærturer med Barnas Turlag

Barnas Turlag Ringerike arrangerer turer hovedsaklig lokalt på Ringerike. Noen turer er bestemt allerede et år i forveien, og noen turer vil tas på sparket fordi det er måneskinn, skøyteis, akeføre, masse bær i skogen eller andre ting som fører til spontanturer etter initiativ fra vår "frivilliggjeng" i Barnas Turlag. Følg med i våre kanaler!
​​​​​​​


Ønsker du å være med i vår "frivilliggjeng"?

Ønsker du være med å bidra til at barn får gode friluftsopplevelser, så  trenger vi flere frivillige mammaer og pappaer som kan være turledere og frivillige  i Barnas Turlag. Vi tilbyr turlederkurs og aktivitetslederkurs til våre frivillige. Send epost til ellen.naesje@dnt.no dersom du ønsker mer info om det å bli frivillig i Barnas Turlag Ringerike.

Kanoaktivitet

Vinteren 2021 søkte "Frivillig-gjengen" i Barnas Turlagom penger til en kanotilhenger med 8 kanoer. Vi mottok 100.000,- fra Sparebankstiftelesen og en gave fra Hundsem Invest AS på tilsvarende beløp. penegen gikk til å kjøpe en kjempefin kanotilhenger med 8 kanoer. Nå skal vi begynne og å bruke den. Første skritt blir å utdanne turledere og dernest invitere alle som vil på kanotur!
​​​​​​​

"Frivilliggjeng" Barnas Turlag kano

Fjellturer med Barnas Turlag

Vi har noen fjellturer på programmet i 2021. Disse koster det å være med på, og Barnas Turlags fjellturer arrangeres i samarbeid med DNT Drammen. 

Våre førstkommende turer


Her er Barnas Turlags Facebookside


Nyttige tips med barn på tur!

Planlegging

La barna være med å bestemme område og lengde på turen. Skap forventning og spenning gjennom historier eller severdigheter fra området. La barna bli kjent med kartet, så de kan følge med hvor langt de er kommet. Lær dyrespor!

Venner

Det kan være lurt å invitere med en venn eller venninne på tur, da "glemmer" barna litt de voksne. De underholder hverandre og oppdager ting felles underveis

Sekk

Barn syns det er stas å bære egen sekk. Der kan de ha matpakka, litt sjokolade og kanskje en genser. La ikke sekken bli for tung, det ødelegger turlysten.

Tempo

La barna gå i sitt eget tempo og beregn god tid på turen. Kanskje går det litt tregt i starten, da er det viktig at de voksne er tålmodig og roser barna underveis. Gjør gjerne avtaler om rosin/sjokoladepauser underveis, spesielt hvis det er bratt og ulendt og ingen topp å se.

Opplevelse

Noen pauser bør være så lange at det kan bli tid til litt leik og aktivitet. Naturen er full av spenning og utfordringer overalt.

Bål

Bålet blir det naturlige samlingspunktet på mange av turene. Her har barna fått lov til å tenne opp bålet selv, og av slikt lærer man mye.

Lek

Lek er viktig. Uansett hvor vi er eller hva vi holder på med er leken drivkraften til naturopplevelsene barna tilegner seg. Det gjelder å finne et egnet område, og barna finner på aktiviteter selv med en gang.

Kano

Barnas Turlag har brukt kano på noen av turene, både for opplevelsens skyld og for å lære barna å te seg i båt. Her er det viktig med redningsvest og sjøvett.

Utebursdag

Har du lagt bursdagsfeiringen til barna utendørs noen gang? Det er veldig morsomt og faktisk mer lettvint enn du tror!


Få forslag til gjennomføring, aktiviteter, invitasjon, ønskeliste og mat her.
Utebursdag på ekte Turbo-vis