Skitur til Treknatten - påskestemning på Vikerfjell


Fire spreke deltakere.
Fire spreke deltakere. Foto: Trond Olav Vassdal

5 deltok på en flott skitur lørdag 19. mars.

Hva skjer? - Plutselig endret temperaturen seg fra +3 til +7 på veien opp til Lykkrosmyra ved Vikerkoia. Her var det bare en ting å gjøre, og det var å ta fram universalklisteret. Med nysmurte ski, sol fra skyfri himmel og nydelige løyper la en energisk gjeng i vei mot Treknatten. Den energiske turgjengen bestod av 4 spreke damer og en aldrende mannlig turleder.

Etter en times gange tok vi en fin rast der vi riktig fikk kjenne på sola og bli kjent med hverandre. I oppkjørt løype ble «Den store steinen» passert og kort tid etter var vi i krysset der løypa til Treknatten tar av fra løypa til Gyranfisen. Heretter måtte vi tråkke løype selv. Selv med relativt lite snø i fjellet var løypa videre fin å gå. Påsketemperaturen gjorde at det var litt «råtten snø» enkelte steder - men for et terreng. Høyfjellsterreng med høyfjellskog, og utsikt av de sjeldne i alle retninger gjorde turen til en nytelse, og plutselig var vi på Treknatten, 1101 moh. Av med skiene og opp på toppen for et fellesbilde og selvsagt selfies. Men her var det såpass trekkfullt at vi trakk oss tilbake til et lunere sted.

Nå fikk vi virkelig kjenne på påskeføret, og vist vår evne til å krysse fram og tilbake i utforkjøringene.  Til trøst for alle, var det ingen som ikke fikk testet evnen til å falle. Alle bestod fallprøven/-prøvene med glans.

Vel tilbake i oppkjørte løyper var vi enige om at vi var fornøyd med at målet for turen, Treknatten, var nådd, og Gyranfisen som bonus fikk vente til en annen gang.

Fire etter hvert påskebrune deltagere med turleder kunne glede seg over en nydelig dag tur/retur Lykkrosmyra–Treknatten. Her er det plass til flere skiløpere, og de av deltagerne som ikke hadde vært her tidligere sa at de gjerne kom igjen for å utforske resten av Vikerfjell. Her er det flott. Ta turen du også, du vil ikke angre.

Referat ved Trond Olav Vassdal.

Målet er nådd - Treknatten.
Målet er nådd - Treknatten. Foto: Trond Olav Vassdal
Skiltet på Treknatten må kanskje rettes opp litt?
Skiltet på Treknatten må kanskje rettes opp litt? Foto: Trond Olav Vassdal

Skrevet av Karsten Lien 20. mars 2022