Topptur i Vang – for 18. gang

Fornøyde deltakere med Store og Vesle Sendehornet i bakgrunnen.
Fornøyde deltakere med Store og Vesle Sendehornet i bakgrunnen. Foto: Anne-Lise Tufte

16 deltok på turen 12.–15. august, og i år var vi tilbake på Sørre Hemsing.

Det var en forventningsfull gjeng med turdeltakere som torsdag 12. august igjen ankom Sørre Hemsing i Vang. Disse turene har i 16 år hatt dette flotte stedet som fast tilholdssted, mens vi fjor valgte Sommerhotellet for oppholdet. Sommerhotellet er nå under renovering pga. store vannskader i vinter, så derfor var vi tilbake til Sørre Hemsing.

Det betydde at vi igjen hadde Berit og Arne Nefstad som vertskap. Trine Grann fra Sommerhotellet hadde i tillegg hyret inn ny kokk, Tone Marie Log. Sammen med Eirik Røyme Rogn gjorde disse en flott innsats for at vi skulle trives. Spesielt Tone skal ha skryt for sine leveranser fra kjøkkenet!

Fredag gikk turen over Slettefjellet og inn til Fleinsendin. Derfra gikk vi via Sendebottjernet og opp til Store Sendehornet, 1 502 moh. Herfra var det flott utsikt mot toppene i Jotunheimen. Turen var 11,6 km og 615 høydemeter. På vei tilbake var det noen som benyttet muligheten til å se etter molter. Denne kvelden var det tradisjonell meny, med nydelig rømmegraut og spekemat servert av Berit og Arne.

Lørdag kjørte vi inn i Rysndalen og gikk via Tjørobyttjernet til Mjellknapp, 1 678 moh. Mye av den siste delen til toppen gikk i stein og ur, men alt gikk bra helt til topps. Her er det flott utsikt mot både Vang, Vestre og Øystre Slidre, samt mot Jotunheimen. Turen denne dagen var 7,6 km og 650 høydemeter. På kvelden kunne vi nyte en flott middag, en kulinarisk opplevelse med hele seks retter. Tone sørget for de nydeligste rettene av stort sett kortreist mat.

Søndag forlot vi Sørre Hemsing og gikk den bratte stølsstien fra Øylo opp til Hugastølen, og videre til Hugakøllen, 1 131 moh. En flott utsikt fra den gamle veten mot både Vang og områdene rundt. Ned igjen gikk vi via den gamle Kongevegen. Turen var 9,1 km og 739 høydemeter.

På vei hjem ble det middag på Fagernes for de fleste, før vi tok farvel for denne gangen og ønsket hverandre en trygg og god tur hjem.

Turlederne Karsten Lien og Trond Olav Vassdal gledet seg både over turene og oppholdet, sammen med de 14 andre deltakerne. Det blir en ny tur til Vang 11.–14. august 2022, og da er vi tilbake på Sommerhotellet. Vel møtt neste år!

Referat ved Karsten Lien.

Flott utsikt mot Jotunheimen.
Flott utsikt mot Jotunheimen. Foto: Karsten Lien
På vei ned fra Store Sendehornet.
På vei ned fra Store Sendehornet. Foto: Karsten Lien
På vei opp til Mjellknapp.
På vei opp til Mjellknapp. Foto: Karsten Lien
På toppen av Mjellknapp.
På toppen av Mjellknapp. Foto: Karsten Lien
Utsikt over Vangsmjøse, langs Kongevegen ned fra Hugakøllen.
Utsikt over Vangsmjøse, langs Kongevegen ned fra Hugakøllen. Foto: Karsten Lien

Skrevet av Karsten Lien 22. august 2021