Tur til Bukollen

Hele gruppa før start.
Hele gruppa før start. Foto: Karsten Lien

9 deltok på turen lørdag 20. juli.

Turen startet fra parkeringa nedenfor Bukollplassen, men vi tok ikke den blåmerka stien til toppen. Derimot gikk vi veien bort til Maribohytta og traktorvei/sti opp til Veslefjellet og videre opp til toppen av Bukollen. Stien opp var både bratt og litt teknisk vanskelig. Etter en god rast ved varden på toppen (1122 moh.), gikk vi den blåmerka stien ned igjen.

Turen var ca. 10 km og tok 5,5 time. 9 deltakere og 2 hunder var svært fornøyd. Vi retter en takk til turleder Tommy Støa for en spennende tur, samt en takk til turkontakt Per Stubbraaten.

Utsikt mot Bukollen med Bjønneklemma.
Utsikt mot Bukollen med Bjønneklemma. Foto: Karsten Lien
Tjernet nord for Veslefjellet.
Tjernet nord for Veslefjellet. Foto: Karsten Lien
Tommy Støa forteller om utsikten mot Sandvasskollen og Gyranfisen helt til venstre, deretter Sandvatnet foran og Vikerfjell bak.
Tommy Støa forteller om utsikten mot Sandvasskollen og Gyranfisen helt til venstre, deretter Sandvatnet foran og Vikerfjell bak. Foto: Karsten Lien
På kanten av stupet mot Bjønneklemma.
På kanten av stupet mot Bjønneklemma. Foto: Karsten Lien
Til venstre Eidvatnet og Eidvasskolen, med Hestebrenna og Tjuvenborgen bak. I midten Tungehøgda med Strømsoddbygda og Sognevatnet bak. Til høyre Frisvatnet og Lauvskardfjellet.
Til venstre Eidvatnet og Eidvasskolen, med Hestebrenna og Tjuvenborgen bak. I midten Tungehøgda med Strømsoddbygda og Sognevatnet bak. Til høyre Frisvatnet og Lauvskardfjellet. Foto: Karsten Lien
Hele gjengen ved varden på toppen av Bukollen (1122 moh.).
Hele gjengen ved varden på toppen av Bukollen (1122 moh.). Foto: Karsten Lien

Skrevet av Karsten Lien 20. juni 2020