Norges tak

Galdhøpiggen
Galdhøpiggen Foto: Anders Westengen

13. - 16. juli arrangerer DNT Ringerike tur til Glittertind og Galdhøpiggen.

Bindende påmelding innen 30. juni med innbetaling kl. 1 500,- til kontonr. 2230.20.00984. Husk navn! Info kan fås av turleder Axel Holt. axelholt@online.no eller tlf. 996 12 222.

Avreise torsdag 13. juli kl. 10.00 fra Osloveien 10 (DNT Ringerikes kontor i Hønefoss) til Lom / Nordal Turistsenter.

Turlederene Finn og Axel ønsker alle, også ikke-medlemmer, velkommen!

Mer om turen

Turistforeningen inviterer glade fjellvandrere med til Glittertind og Galdhøpiggen, til brevandring og til kultur i Lom. Fra Turistforeningens base i Osloveien 10 fyller vi opp bilene og drar via Gulbrandsdalen til Lom. Nordal Turistsenter ligger midt i Lom og blir basen vår disse dagene. Etter ankomst torsdag ordner vi oss med varm mat, ser oss litt om, kompletterer utstyret (flere fjellsportbutikker med skikkelig digg utvalg!) og forbereder oss til fredagens kraftprøve: Glittertind!

Fredag kjører vi til Spiterstulen og tar fatt på stigningen opp mot Norges nest høyeste topp. Siste delen blir det noe urd- og snøvandring før vi stå på 2452 moh pluss tillegg for bre. Returen kan by på friske akepartier med muligheter for akutt fuktig rumpe. Klesskift i bilen? Kjekt å ha! Vel nede i Lom bevilger vi oss god mat som belønning for topp innsats.

Lørdag puster vi etter toppturen. Du kan for eksempel besøke Fjellmuseet og Lom stavkirke fra siste halvdel av 1100-tallet. Har du igjen nok krutt i beina, er Lomseggen et godt alternativ.

Søndag pakker vi før vi forlater herberget og kjører til Juvasshytta. Etter noen kilometer på barmark når vi fram til brekanten, blir fordelt på taulag og krysser Styggebreen. Siste biten opp til Galdhøpiggen byr på fast men bratt grunn. Er vi heldige (!), ligger fjellheimen under oss badet i sol, der vi troner på fedrelandets høyeste punkt, 2469 moh jfr. Kartverket.
Men dagen er ikke over! Tilbake i taulaget går det pent og pyntelig ned igjen mot Juvasshytta og bilene. Denne gang velger vi hjemveien over Valdresflya med stopp ved Ridderspranget og et siste felles måltid på Beitostølen. Utpå kvelden er det takk og farvel i Osloveien, der alle (håper jeg!) var enige om at dette ble en kjempeflott tur.

Glittertind
Glittertind Foto: Holger Peters