Vellykket Høstmøte

Rundt 50 stk. hadde tatt turen
Rundt 50 stk. hadde tatt turen Foto: Tom-Erik Johansen

Torsdag 3. november kl. 19:00 var det duket for et nytt Høstmøte i DNT Ringerike.

Tradisjon tro, så var det høstmøte, men denne gangen på et nytt sted, nemlig ved Ringerike Folkehøgskole i Askveien 26.

Programmet for dagen var som følger:

  • Kåseri ved Fritjof Jørgensen - "Barn og ungdom under krigen"
  • Orienteringssaker
  • Kaffeservering og salg av DNT-artikler

Styreleder Yngve Johan Tirevoll åpnet kvelden ved å ønske velkommen før Barnas Turlag ved leder Marianne Aasen ga en detaljert rapport om turlagets turer i året som har vært. På 14 arrangementer har de hatt med seg 1400 deltakere, altså et snitt på 100 på hvert arrangmement, det er helt fantastisk!

Ellers hadde leder i Vassfarstien-prosjektet, Ole-Martin Høgfoss en gjennomgang av status for prosjektet.

Det ble også lagt frem forslag til ny Hovinkoie. Siden den gamle ikke kommer tilbake er det på tide at vi får satt opp noe nytt på tomta. Men, det er DNT Oslo og omegn som eier tomta, så det har vært de som har lagt føringene så langt. Men nå virker det som at ting kanskje kan snu. DNT Oslo og omegn har sagt seg villige til å kunne la oss få overta tomta, og sette opp nye hytte der selv. Det hadde jo vært fantastisk. Kanskje den kan bli seende slik ut?

Kan kanskje nye Hovinkoia bli seende slik ut?
Kan kanskje nye Hovinkoia bli seende slik ut?

Det ble også lagt frem et annet spennende prosjekt, nemlig Ellingseterkoia. Dette er en ny hytte vi skal leie like nord for Heggelia. Dette er et resultat av at etappen fra Hønefoss til Tjuenborgkoia er litt for lang for de fleste. Siden Vassfarstien skal være et prosjekt for alle, ønsket vi å få på plass en løsning her. Og nå virker det som at det gjør det. Dette er en liten ett-roms koie som ligger idyllisk til ved Ellingsetertjern, rett ved siden av der traséen for Vassfarstien går, og midt i mellom Hønefoss og Tjuenborgkoia. Vi er i forhandlinger med grunneier nå, og kun småting gjenstår før avtalen er på plass. Vi gleder oss til å kunne utvide vårt hyttetilbud til våre medlemmer med denne lille sjarmerende koia. Men det er endel dugnadsinnsats som må på plass, så her er det bare å melde sin interesse.

Foto: Tom-Erik Johansen

Etter kake og kaffe var vi kommet frem til kveldens underholdning. Det var Fridtjof Jørgensen som kåserte om hans egne opplevelser som barn da krigen kom til Hønefoss. En fengslende og gripende beretning som traff de aller fleste i hjerterota. Også avsluttet han det hele ved å synge "Norge i rødt, hvitt og blått" for full hals - usedvanlig vakkert!

Fridthjof kåserer
Fridthjof kåserer Foto: Tom-Erik Johansen

Skrevet av Tom-Erik Bakkely Aasheim 3. november 2016