Kom deg ut-dagen

Kom deg ut-dagen på Petersøya i 2014
Kom deg ut-dagen på Petersøya i 2014 Foto: Vibeke Tjøm

Søndag 4. september er det klart for høstens store happening, nemlig Kom deg ut-dagen på Petersøya. Men det skjer mye mer denne helgen, les om alt sammen her.

Tradisjon tro blir det Kom deg ut-dagen på Petersøya. I fjor ble det flyttet til Schjongslunden grunnet flom, men i år kommer vi til å ha det på Petersøya uansett om vi må ro folk over med gondoler. Litt vann på beina er ikke farlig.

Påmelding til overnatting kan gjøres på e-post til Hege Ballari Rindal - hege@ringerikes-turistforening.no eller på DNT Ringerikes stand på Ringeriksdagen.

Ringeriksdagen i 2014
Ringeriksdagen i 2014 Foto: Vibeke Tjøm

Ringeriksdagen

Lørdag 3. september arrangeres Ringeriksdagen i Hønefoss sentrum. Dette er en dag hvor bedrifter, lag og organisasjoner viser frem sine tilbud til befolkningen.

DNT Ringerike stiller selvfølgelig også her. Kom innom for en hyggelig prat og få litt informasjon om vårt store turprogram. Det vil også bli salg av diverse turutstyr. Blant annet vil vi selge de veldig populære turkøyene fra Ticket to the moon.

Velkommen skal du være.

#nattinaturen

Som i fjor blir det i år arrangert Friluftslivets uke og Natt i naturen, eller #nattinaturen som det heter. Dette går ut på at flest mulig skal tilbringe en natt ute. I fjor sov over 50 000 ute samme natta.

Fra kl. 17 lørdag 3. september kan du komme å bli med på vår leirplass på Petersøya, Camp DNT Ringerike. Vi kommer til å sette opp lavvoer og bålpanner slik at folk kan lage kveldsmaten sin på bålet og kose seg. De som ønsker kan sove i lavvoene eller ta med eget telt. Så ta med deg sovepose og liggeunderlag. Vi har i tillegg leid inn et mobilt toalett denne helgen.

Ellers skal vi ha et eget område for folk som vil sove i turkøyer. Les mer om dette nedenfor.

Bålkos på Schjongslunden
Bålkos på Schjongslunden Foto: Tom-Erik Johansen
Hele familien i hengekøyeseng, inkl. hunden.
Hele familien i hengekøyeseng, inkl. hunden. Foto: Kristin Nordli

Camp DNT Ringerike

Som sagt skal vi prøve å ha et eget område med turkøyer. Og aller helst skal vi prøve å få laget en køyeseng. Så her er det bare å bli med på moroa.

Om du har lyst til å prøveligge en slik køye er det bare å komme innom vår camp. Skulle det falle i smak, har vi et veldig bra tilbud på køyene nå.

King Size-modellen med opphengstau får du for 599,-. Du kan også bestille på forhånd. Da må bestilling sendes på e-post til Vibeke Tjøm innen torsdag 25. august slik at vi får bestilt inn før arrangementet starter. Kom deg ut, meld deg inn.