Vassfartur

Turgjengen skuer utover Strøen første kvelden
Turgjengen skuer utover Strøen første kvelden Foto: Tom-Erik Johansen

For 11. året inviterte Vassfar-entusiastene Ole-Martin Høgfoss og Eirik Granum til sommertur der villmarken suser. 10 glade turgåere tilbragte 2 netter i det sagnomsuste landskapet.

Vi startet ved parkeringen i Sandvika på fredag ettermiddag. Første etappe gikk opp på Kviturden (950 moh) hvor vi overnattet under åpen himmel.

Rester av bjørnehi brukt 2008-09
Rester av bjørnehi brukt 2008-09 Foto: Erik Brenden

Neste dag gikk vi til bjørnehiet som ble funnet i 2008 etter at det sist ble observert bjørn i området. Vi var også en tur innom ei forlatt seter, Kviturdsetra, før vi gikk blåmerka sti østover igjen. Denne var dårlig vedlikeholdt, så vi måtte virkelig bruke hodet for å se hvor vi skulle. Men vi hadde med oss erfarne stifinnere som geleidet oss trygt frem til Godvasskardsætra hvor vi tok en rast.

Turen fortsatt så til Slapiggen eller Slakollen (1031 moh) og til Slasætra før vi tok inn på ny blåmerket sti ned til Strøsdammen og til Fønhuskoia.

Her ble det kos rundt bålpanna til langt på natt. Og vi var så heldige å få oppleve orrhanespill, kun 100 meter unna, ute på odden nordvest for Fønhuskoia. Selv om vi var mange mennesker med opptil flere hunder, brydde ikke de sommeryre fuglene seg om det. Seansen varte over flere timer med noen pauser innimellom.
Noen valgte å ta enda en natt under åpen himmel, mens noen syntes det var behagelig å legge seg inne i en seng på den fantastiske fine Fønhuskoia.

Dagen etter var det flere som tok seg en tur ned til strykene ved Høgfossen og Strøsdammen. Før det var duket for Skaurock. Men dette kan du lese mer om i egen nyhetssak.

Kveldskos ved bålpanna med Strøen i bakgrunn.
Kveldskos ved bålpanna med Strøen i bakgrunn. Foto: Erik Brenden