Dugnad på "Hovinkoia"

Bare trappa og gulvet er igjen etter Hovinkoia
Bare trappa og gulvet er igjen etter Hovinkoia Foto: Solbjørg Koksrud

Sven og Solbjørg Koksrud hadde invitert til dugnad på Hovinkoia. Men som de fleste vet har jo Hovinkoia blitt flyttet midlertidig til Slottsparken i Oslo for å være en del av kongeparets 25 års jubileum. Så dermed ble det en noe annerledes "koiedugnad".

Sven og Solbjørg Koksrud, Marit Stubbraaten, Tom-Erik Johansen og Yngve Johan Tirevoll (nylig påtroppende styreleder) trosset dårlig værvarsel og møtte entusiastiske opp for å rydde opp litt etter at Hovinkoia hadde blitt flyttet til Slottsparken.

Damene tok seg av arbeidet med å gå igjennom kopper, kar og andre remedier som kanskje skulle tas med til Hovinkoia i Slottsparken for å bidra til at det hele blir så autentisk som mulig. Mannfolka tok seg av rydding av kvist og kvast etter at lastebæreren som hadde fraktet koia ut, hadde gjort det litt bustete i terrenget.

Torva som tidligere lå på taket ble stablet skikkelig langs den gamle grunnmuren. For å gi plass til lastebæreren måtte det tas ned en god del trær som vi kan bruke til ved i en ny koie. Vi begynte å ta for oss av den store haugen og fikk stablet opp en real haug med kubber som er klare for kløyving.

Vertskapet hadde ordnet med både mat og drikke. Så vi tok en deilig rast i solskinnet før vi fortsatte arbeidet en stund til.

Nå er det ryddet og rensket opp både i terreng og i bod.

Sven var i Slottsparken på torsdag for å bistå med oppsetting av koia. Sammen med Gausdal Stav og Laft fikk han tatt et bilde stolt foran koia.

Sven Koksrud med Gausdal Stav og Laft
Sven Koksrud med Gausdal Stav og Laft Foto: Solbjørg Koksrud