Flott åpning av den nye Vassfarkoia

Konferansier Lars Elsrud presenterte byggekomiteen: Erik Brenden, Jan Ola Lehne (leder), Ole-Martin Høgfoss og Kjetil Sudgarden. Karin Solberg gikk ut av komiteen høsten 2021 og var ikke til stede.
Konferansier Lars Elsrud presenterte byggekomiteen: Erik Brenden, Jan Ola Lehne (leder), Ole-Martin Høgfoss og Kjetil Sudgarden. Karin Solberg gikk ut av komiteen høsten 2021 og var ikke til stede. Foto: Karsten Lien

Drøyt 130 var til stede da den nye Vassfarkoia ble åpnet lørdag 18. juni.

Mange ønsket å være med på denne åpningen, 15 år etter at den gamle Vassfarkoia ble åpnet i 2007 og drøyt fire år etter at den brant i mars 2018. I det fine sommerværet koste mange seg, med et rikholdig program og servering av kaffe og kaker.

Før selve åpningen underholdt Erling Petersen på gitar og Sven Nordalen på torader.

Det var DNT Ringerikes styreleder Tom-Erik Bakkely Aasheim som hadde gleden av å ønske alle velkommen. Han trakk noen linjer tilbake til åpningen i 2007 og brannen i 2018.  Han kunne så overlate ordet til dagens konferansier Lars Elsrud.

Lars Elsrud bandt det hele sammen på en både høytidelig og humoristisk måte, krydret med historier fra Vassfaret. Til og med Berte Skrukkefyllhaugen (alias Karin Reiersgård) kom på besøk!

Byggekomiteen har bestått av Jan Ola Lehne (leder), Erik Brenden, Ole-Martin Høgfoss og Kjetil Sudgarden. I tillegg var Karin Solberg med som sekretær i komiteen til høsten 2021. Ole-Martin Høgfoss kunne presentere arbeidet komiteen har gjennomført. Det var Tinde hytter som til slutt fikk oppdraget med å bygge hytta, noe de har gjennomført på en utmerket måte.

Jan Ola Lehne overrakte gave til Wenche Stenhaug fra Tinde. Han kunne så overrekke nøkkelen til koia til styreleder Tom-Erik Bakkely Aasheim. Byggekomiteen ble takket for jobben, og så kunne hytta offisielt åpnes ved at et bjørneskinn ble fjernet foran Vassfarkoieskiltet. Ole Johnny Haugerud bidro med diktlesning. Ellers var det taler fra Flå kommune v/ varaordfører Steinar Andre Steinarsson og DNT Drammen og Omegn v/ drift- og eiendomssjef Johan Fegri.

Ei god pause med kaffe og kake fulgte så, hvor folk også kunne ta hytta i nærmere øyesyn. DNT Ringerike høstet mange lovord om hytta og den smarte inndelingen (tre hytter i ei!).

Ole Johnny Haugerud innledet den siste delen av programmet med et dikt om begravelsen til Mikkjel Fønhus. Skaurockeren Dagfinn Kollberg dro så i gang med ei flott låt om Mikkjel Fønhus. Skaurock og Vassfarbjørn sto på programmet. Arne Nævra holdt et interessant foredrag der han fortale om Norges siste ekte bjørnestamme, Vassfarstammen. Det var et fint samspill mellom Arne og Dagfinn.

Til slutt sto det en tur til Bjødnahaugen på programmet, med Per Stubbraaten som turleder. Rundt 20 deltok på den fine turen med masse interessant informasjon om Vassfaret.

På kvelden var det middag med rømmegraut og spekemat til innbudte gjester.

Se også referat og bilder på hedalen.no.

Referat ved Karsten Lien.

Mens folk innfant seg før åpningen underholdt Sven Nordalen på torader og Erling Petersen på gitar.
Mens folk innfant seg før åpningen underholdt Sven Nordalen på torader og Erling Petersen på gitar. Foto: Karsten Lien
Folk koste seg i det fine juniværet.
Folk koste seg i det fine juniværet. Foto: Karsten Lien
Byggekomiteens leder Jan Ola Lehne overrakte et flott bilde med Bringen til Tindes representant Wenche Stenhaug.
Byggekomiteens leder Jan Ola Lehne overrakte et flott bilde med Bringen til Tindes representant Wenche Stenhaug. Foto: Karsten Lien
Jan Ola Lehne overrakte hyttenøkkelen til DNT Ringerikes styreleder Tom-Erik Bakkely Aasheim.
Jan Ola Lehne overrakte hyttenøkkelen til DNT Ringerikes styreleder Tom-Erik Bakkely Aasheim. Foto: Karsten Lien
Rune Thorsen og Kjetil Sudgarden fikk æren av å avduke skiltet med navnet på koia. De gjorde det samme i 2007. Til høyre DNT Ringerikes styreleder Tom-Erik Bakkely Aasheim.
Rune Thorsen og Kjetil Sudgarden fikk æren av å avduke skiltet med navnet på koia. De gjorde det samme i 2007. Til høyre DNT Ringerikes styreleder Tom-Erik Bakkely Aasheim. Foto: Karsten Lien
Lars Elsrud tok en prat med Berte Skrukekfyllhaugen (i Karin Reiersgårds skikkelse).
Lars Elsrud tok en prat med Berte Skrukekfyllhaugen (i Karin Reiersgårds skikkelse). Foto: Karsten Lien
Ole Johnny Haugerud leste diktet om begravelsen til Mikkjel Fønhus.
Ole Johnny Haugerud leste diktet om begravelsen til Mikkjel Fønhus. Foto: Karsten Lien
Dagfinn Kolberg spilte både egne og Neil Young-låter.
Dagfinn Kolberg spilte både egne og Neil Young-låter. Foto: Karsten Lien
Arne Nævra holdt et engasjert foredrag om bjørnen i Vassfaret.
Arne Nævra holdt et engasjert foredrag om bjørnen i Vassfaret. Foto: Karsten Lien
Byggekomiteen ble takket av DNT Ringerikes styreleder Tom-Erik Bakkely Aasheim og fung. daglig leder Ellen Næsje.
Byggekomiteen ble takket av DNT Ringerikes styreleder Tom-Erik Bakkely Aasheim og fung. daglig leder Ellen Næsje. Foto: Karsten Lien
Per Stubbraaten ledet turen til Bjødnahaugen.
Per Stubbraaten ledet turen til Bjødnahaugen. Foto: Karsten Lien
Utsikt mot Bringen, Vassfarkollen og Nevlingen.
Utsikt mot Bringen, Vassfarkollen og Nevlingen. Foto: Karsten Lien

Skrevet av Karsten Lien 22. juni 2022