OPPTUR for 8.-klassinger

Foto: Ellen Kristine Næsje

Godt over 500 elever og lærerer gjennomførte årets OPPTUR onsdag 4. mai. Turen er nå permanent merket fra Borgergrenda til Montesorriskolen i Åsa og er 8 km. Det høyste punktet er Tiurtoppen. 

Det var litt kaldt da skolene startet mellom kl. 08.30 og 09.30, og da var det godt å få med seg et OPPTUR pannebånd eller OPPTUR buff på vegen. Men med strålende sol ble det straks t-skjortevær og en virkelig fin turdag! De raskeste var i mål ved Åsa kl. 10.00 og alle var i mål innen 12.00. Alle elevene ble busset hjem kl. 13.00.

På området ovenfor Montesorriskolen hadde Ringerike Folkehøyskole rigget for aktiviteter, og de fleste spiste nok også matpakka  her og ikke i løypa. 

Frivillige fra DNT var Per Stubbraaten, Finn Granum og Odd Tangen. Kjersti Hovland stilte med 5 elever fra Ringerike Folkehøysskole. Per Stubbraten og Axel Holt befarte turen/ruta fredagen i forvegen, og Ole Anders Moskaug går gjennom traseen i etterkant og sikrer at det er pent og rent på stien etter de unge. 

OPPTUR er en nasjonal turdag for 8. klasse, arrangert av DNTs medlemsforeninger over hele landet første onsdag i mai. Etter 2 år med reduserte arrangement i pandemien var det hyggelig å arrangere skikkelig igjen. Alle skoler med 8. klasse i distriktet vårt deltok. Takk for postive skoler, elever og lærere. Takk også til Montesorriskolen som var sporty og lot oss få ha over 500 elever på øvre del av skolens område. 

Foto: Ellen Kristine Næsje