God påskestemning!

Det er fortsatt mulig å bestille årets påsketur! Du kan velge blant 550 DNT-hytter rundt i hele landet. På DNT Ringerikes koier er det ledig kapasitet. Vi leier ut "hele koia" også i påsken, men fra 1. mai er vi tilbake til ordinær sengebooking.

Det ER mulighet å gå på ski noen steder i området vårt i påskeuka, andre steder er det vårløsning, og vi anbefaler tur på truger eller til fots. Vi har spurt våre koiesjefer hvordan forholdene er rundt koiene ved inngangen til påskeuka:

Koiesjef Olaf Søbekkseter melder at det er mulig å gå på ski i området rundt Fønhuskoia. Det er lite snø, men snøen som kom onsdag før palmehelga har gitt nysnø oppå skaren, ca. 5-6 cm. Det er spådd nattefrost første del av påsken og mer snø over helga, så da kan skimuligheten holde seg fine. Men man bør ikke velge de beste skiene og man må gå off-pist, hvis man ikke velger å kjøre til løypenettet høyere opp. 

Erik Lunde som er koiesjef på Vikerkoia melder om de samme forholdene. Det er lite snø, men den lille nysnøen som har kommet har reddet skiføret. For oppdatert status på preppa løypenett på Vikerfjell sjekk https: facebook.com/vikerfjellski.no.
Det går preppa løyper rett utenfor Vikerkoia. Vikerkoia består av 2 hytter, Gamle Vikerkoia og nye Vikerkoia. 

Vassfarkoia er det mulighet for overnatting fra fredag før palmesøndag, og byggekomiteen melder om at de er rute. Det er førefall, men meldes at det fortsatt er en såle på runden til Veslefjell.  Skiløypene går rett utenfor hyttedøra til Vassfarkoia, så her er det bare å glede seg til neste vinter hvis du er glad i å suse på ski i trikkeskinner. For årets påske kan du nyte vårløsning og påskestemning på en flunkende ny koie og kanskje en skitur til Veslefjell. Velkommen til nye Vassfarkoia som endelig og etterlengtet står klar! Hvem blir den første til å skrive seg inn i hytteboka?

Storekrakkoia melder koiesjef Kari Haglund Nordby om at det i Bogen og Hedalsfjellet er mulig å gå på ski om det holder seg kaldt om natta. Det er lite snø og noe barflekker. Veien er brøyta fra Bogbrua til ca. 1,5 km før Storekrakkoia, og derfra er det fint å gå på ski opp til koia. Det er også mulig å gå på beina og kanskje aller helst med truger. Storekrakkoia er dessverre fortsatt stengt, så man må bo på Veslekrakkoia (3 senger). Se bilde fra Veslekrakkoia under.

Odd Tangen som er koiesjef på Ellingseterkoia har tatt seg tur innom koia og melder om minimalt med snø. Men ønsker du å nyte stillheten uten telefon, tv og radio kan du trygt bestille noen påskedager på Ellingseterkoia. Kanskje kan man høre orrfuglen spille på myrene i nærheten?

Buvasskoia er det lite snø og det lille som er er ganske råttent, melder Trond Ellingsen som koiesjef på Buvasskoia. Mulig det går an å gå på ski i noen scooterspor, hvis man mener det ikke blir påske uten ski på beina. Isfiske derimot bør være mulig. Isen er nok fortsatt 30-40 cm i følge koiesjefen, som påpeker at det ikke ligger isbor og utstyr tilgjengelig, så det må medbringes. Men bålpanne er det på koia, så fersk fisk over glørne i påskesola kan nytes, hvis du har fiskelykken med deg. 

Tjuenborgkoia er nok skiføret så som så. Truger, gamasjer og gode støvler som tåler råtten snø og våt mark er å anbefale hvis man skal inn hit. Tar du turen i påskeuka så send oss gjerne en førerapport.

Så er vi over på koiene på Holleia og på Grønknutkoia kan koiesjef Morten Bille melde om elendige forhold for ski. Derimot er det fantastiske muligheter for stillhet og ro. Vårens lyder med allestedsnærværende orrfuglspell og bekkesilder utgjør en fantastisk ramme om det hele. Påskeharen hopper forbi Grønknutkoia og legger fra seg påskeegg, men ingen vet hvor. 

Ved Hovinkoia er vårløsningen på full anmarsj. Her kan man også ta med soveposen ut og kanskje hører du fugleleik et sted i det fjerne. Koiesjef Maria Bakkely Aasheim skal ta seg en tur inn hit i helga, og vi oppdaterer med fersk statusrapport for påskeuka. 

Alle DNT Ringerikes koier er ubetjente hytter, dette vil si at det ikke er proviant på hytta/koia. Man leier fortsatt koia som en enhet (dette gjelder til 1. mai og er en gjenlevende Covid19-restriksjon), og man må forhåndsbestille på hjemmesida vår. Det er frivillige som ser til koia innimellom, og det er aldri hyttevakt på våre koier.

Vil du lenger til fjells gir medlemskap i DNT Ringerike medlemsrabatt på alle DNT-hytter. Sett deg på et tog eller en buss og reis etter påskestemning og sikrerer skiføre. Her kan du lese om muligheten i påskefjellet.

DNT Ringerike ønsker riktig god påske!

Storekrakkoia april 2022
Storekrakkoia april 2022 Foto: Kari Haglund Nordby
Veslekrakkoia april 2022
Veslekrakkoia april 2022 Foto: Kari Haglund Nordby