Kom deg ut-dagen - supertilbud til barna

Supertilbud til barna!

SUPERTILBUD: Alle nye medlemmer i Barnas Turlag får ny turkamerat ved innmelding 6. og 7. februar på dnt.no.
​​​​​​​Gjelder kun lørdag og søndag 6. og 7. februar, og kun ved innmelding på nettet (dnt.no). Tilbudet gjelder også om dere velger familiemedlemskap. Eneste forutsetning er at barnet ikke var medlem i fjor. Turbo Fjellrev står reiseklar! 

Og dersom du var medlem i fjor og likevel ønsker deg turkameraten så kan du gå inn på Facebook og finne siden Barnas Turlag Ringerike, der vil vi trekke heldige vinnere blant de som poster et bilde av sin tursøndag i morgen på "Kom deg ut"-dagen. Så er det altså et håp også for dere som allerede er medlemmer. ;-)

Det viktigste i morgen er å komme seg ut og samtidig holde avstand, forsøk å være kreativ og gå et sted der du tror ikke alle går, og møter du noen så gå høflig til siden og slipp forbi med god avstand. På Faceboksiden Barnas Turlag Ringerike hjelper TURBO deg med tips på hvor turen kan gå i morgen.  Vi har mye natur og det bør være mulig å spre seg godt - og tenk nå kan vi også bruke vannene og der er plassen enorm. Hipp hurra for kulde, vinter og sol - som faktisk varmer ganske godt allerede. 

Bli med ut på søndag

Sett fart på vinteren med DNT

Etter snart ett år i unntakstilstand er leker og påfunn for å aktivisere seg selv og barna godt brukt. For å gi familier ny giv og inspirasjon i det nye året, samler DNT sine beste tips til utegøy.  

– Hver vinter og høst i over 10 år har DNT arrangert Kom deg ut-dager  over hele landet. Dette tilbudet blir redusert i år, og derfor oppfordrer vi alle til å dra i gang turåret med å legge ut på søndagstur på egenhånd, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.  

Rett blikket mot nye, nære turmål   

– Vi lærte mye i vår, blant annet hvor kort du trenger å gå for å få gode naturopplevelser. Men det krever litt å klare se det nye i sitt eget nærområde etter tiden vi har lagt bak oss, og derfor vil vi hjelpe til!  sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.  

I DNT Ringerike bestemte Barnas Turlag at de ville hjelpe til med turtips lokalt og bruke sin facebokside til å formidle budskapet. Dette i håp om at folk vil spre seg så godt som mulig på søndag på "Kom deg ut"-dagen - og kanskje oppleve et nytt turmål eller en ny aktivitet.  På Facebooksiden til Barnas Turlag har TURBO hver dag i en uke lagt ut TURBOs turtips, og vi håper at små og store har latt seg inspirere. De som i morgen poster et bilde fra den turen de var på er med i trekningen av fine TURBO-premier som sitteunderlag, skistropper, kopper og "turvenner" som kosebamsen øverst på denne siden. 


Barna koser seg på tur
Barna koser seg på tur Foto: Elin Forsstrøm Vangen

DNTs tips til uteaktivitet

Turbingo

Turbingo er fin motivasjon for å få barna med på tur, og for å gjøre turen mer spennende. Bingo er enkelt som det kan forbli - hva ser du på turen? Kan du krysse av noe i skjemaet? Klikk deg inn over og last ned skjemaet for vintertur. 

Tur-appen Kul Tur   

Gratis App, laget for barn mellom 4 og 12 år der man registrerer turlengde og får poeng for aktiviteter. Den passer både for de som har vært mye på tur og ikke. Barna får poeng for å klatre i trær, tråkke sine egne spor på ski, spise mat ute, lage snølykt, overnatte i telt og sjonglere med kongler, og det finnes både et vinterbrett og sommerbrett. Tilgjengelig for både  iPhone  og Android.  

Digitale friluftskurs

DNTs gratis, digitale friluftskurs er enkle å ta og består av flere små kurs, som samlet gir deg  kunnskap til å drive et enkelt friluftsliv. Kurspakken består av seks moduler som tar for seg blant annet turplanlegging, utstyr, kart og kompass og hvordan du sover ute for første gang.  

Bo på en hytte du aldri før har besøkt

Det beste tipset for å få en oversikt over turmål der du bor er å gå inn på den nasjonale turplanleggeren UT.no. Her finner du alt fra rasteplasser/bålplasser, teltplasser, fiskeplasser og utsiktspunkt. Og ikke minst kan du søke i tusenvis av turer samt nesten 1400 hytter.   

Slik går du frem for å finne alt dette i nærheten av der du bor:   

  • Klikk deg inn på UT.no  

  • Klikk på søkefeltet, midt på siden. Da kommer «i nærheten av meg» opp. Klikk deg videre inn der og herfra er det bare å utforske. Her er det relevant å velge «fotturer» for deretter å gå enda mer i detalj.   

Bli medlem i DNT

Grønknutkoia nå i februar 2021
Grønknutkoia nå i februar 2021 Foto: Trygve Angvik
Buvasskoia nå i februar 2021
Buvasskoia nå i februar 2021 Foto: Kjetil Ødegaard

Skrevet av Ellen Kristine Næsje 5. februar 2021