Julegave til Barnas Turlag Ringerike

Kanskje vi ønsker oss kanoer for de minste?
Kanskje vi ønsker oss kanoer for de minste?

Kommuneoverlege Karin Møller ble kåret til Årets navn og premien på kr 10 000,-  ville hun skulle gå til en frivillig organisasjon rettet mot barn, unge og familier, der terskelen for deltakelse er lav. Organisasjonen måtte basere sin aktivitet på ting å gjøre utendørs, og dessuten være livssynsnøytral. 

- Jeg ønsker at pengene skal gå bidra til tiltak, der formålet er at man kan møtes for å ha det hyggelig og kose seg sammen, være ute og skape gode opplevelser. Både nå under Koronatiden, men også i framtiden, sier kommuneoverlege Karin Møller. Og med disse ordene valgte hun DNT Ringerike som sin mottaker av sin hyggelig julegave og overrakte det gledelig budskapet til vår daglige leder Vibeke Tjøm på lille julaften.  At Vibeke ble noe bekymret over å få en telefon fra kommuneoverlegen og trodde dette dreide seg om noe helt annet (nemlig smittesporing) enn en hyggelig julegave, det er en annen historie. 

Men hva vi skal bruke julegaven til blir også en hyggelig historie og den historien er det nok Barnas Turlag i DNT Ringerike som skal få lov å skrive noe om etterhvert. For julegaven skulle jo gå til de små eller de unge. Det morsomste er kanskje å investere i noe som kan vare lenge som kano, telt, hengekøyer eller reinsdyrskinn som kan gi felles glede på tur. Eller kanskje Turbo skal inviteres oftere til Ringerike, han tar seg ikke akkurat betalt, men  10 000 kroner kan komme godt med likevel ;-) Eller hva med opplevelser som natt i naturen hver måned gjennom hele 2021 eller starte opp nye turkonsept som besteforeldreturer eller trilleturer? 

Som det skrives i Ringerikes Blad tirsdag 29.september så tar vi gjerne imot forslag til hva denne hyggelige julegaven skal brukes til. Kanskje våre medlemmer eller leserne av lokalavisa har forslag og ønsker vi ikke har tenkt på? Send i tilfelle epost til vibeke.tjom@dnt.no og si hva du ønsker deg i jul- eller nyttårsgave til våre barn og unge.

Vi takker Karin Møller for at hun valgte oss og lover fart og spenning i Barnas Turlag i 2021. Husk at Barnas Turlag har sin egen facebookside og husk at turene drives av frivillige mammaer og pappaer som liker å ta med egne og andres barn ut på tur. Og hvis du er en slik en, så ta gjerne kontakt, for vi trenger alltid flere frivillige!Kanskje ønsker vi oss telt?
Kanskje ønsker vi oss telt?
Eller trilleturer en gang i uka?
Eller trilleturer en gang i uka?
Eller en friuftskonsert for å feire når Covid19 engang endelig tar slutt!
Eller en friuftskonsert for å feire når Covid19 engang endelig tar slutt!

Skrevet av Ellen Kristine Næsje 4. januar 2021