Ny blåmerking ved Mørkgonga

Utsikt ved Mørkgonga.
Utsikt ved Mørkgonga. Foto: Dag Olav Brækkan

DNT har lagt om stien fra Mørkgonga og sørover.

DNT har lagt om stien fra Mørkgonga og sørover, etter oppfordring fra en hytteeier som har vært plaget med mye besøk og mye søppel ved hytta. Det er laget en nye sti fra ca. 30 meter øst for det gamle skiltstedet ved Mørkgonga og sørover til et punkt sør for hytta. Blåmerkene på den gamle stien er fjernet.

Nylig ble dessverre de nye blåmerkene fjernet, og den gamle stien forbi hytta ble merket opp på nytt. Vi antar at dette ble gjort i god tro av en som ville hjelpe oss. DNT merker stiene riktig igjen i helga 28.-29. november. Det lages også oppslag i begge ender av den nye stien som forteller: "Stien er lagt om - vennligst følg ny sti". Nye skilt er bestilt og vil bli satt opp på det nye skiltpunktet ved Mørkgonga.

Blåmerkene gjennom Mørkgonga og nedover er også fjernet fordi det er fare for ras i Mørkgonga, og på vinteren og våren er det mye is langs den gamle stien som har gjort framkommeligheten vanskelig. Blåmerka sti fra parkeringsplassen ved ferista går først til Skardet og deretter nordover mot Mørkgonga og Gyrihaugen.

Skrevet av Karsten Lien 27. november 2020