Kom deg ut-dagen

6. september 2020 er det klart for en ny Kom deg ut-dag med DNT. Dette er Norges nasjonale turdag, med arrangementer over hele landet. Vi inviterer til turer og aktiviteter i nærmiljøet for familier og andre som har lyst til å være med på en fin utedag. 

I år inviterer vi til små koronatilpassede arrangementer. Samtidig oppfordrer vi alle til å bruke søndagen som et startskudd for høstsesongen, og dra på søndagstur på egenhånd.  

DNT arrangerer Kom deg ut-dager to ganger hvert år, første søndag i februar og første søndag i september. 

DNT Ringerike inviterer til følgende små arrangementer/turer på Kom deg ut-dagen i år:

På Friluftshuset i Åsa samarbeider vi med Ringerike soppforening og inviterer til Soppturer. Det blir to soppturer som krever forhåndspåmelding. Disse starter kl. 1115 fra Friluftshuset. Kl. 1130 blir det småturer for barna. Det vil være soppkontroll kl. 11-15 på Friluftshuset for alle som vil innom og sjekke sin soppfangst. DNT Ringerike vil ha en stand og informere om medlemskap i DNT og svare på spørsmål. Les mer om soppturene i Åsa og arrangementet her.

Fra Tverrsjøstallen inviterer vi til Toppturer i Nordmarka. Vi setter opp turer med turleder til Svarttjernshøgda som er Nordmarkas høyese topp og til Pershusfjellet. Per Stubbraaten leder turen til Svarttjernshøgda og Torunn Mathisen tar oss med og går turen Pershusfjellet på langs. Begge turer krever forhåndspåmelding til turleder. Det er 20 plasser per tur.
Les mer om turene og finn telefonnummer til turlederne her.

Utover dette oppfordrer vi til turer på egenhånd på Kom deg ut-dagen. Gå gjerne en sopptur på egenhånd og kom innom soppkontrollen kl. 11-15. Sopp- og bærtur er en flott måte å komme seg ut på tur og man kan lett unngå andre på sopp- og bærtur. Ønsker du turtips viser vi til turforslag på vår hjemmeside her.
Husk smittevern og hold avstand. Gå ut av stien og la andre passere på god avstand og ta med søppelet ditt hjem.
God tur på Kom deg ut dagen! 
- og vil barna lære noe nytt så øv på Turbodansen i en turpause ;-) 

Vi vil se ditt beste bilde fra Kom deg ut-dagen! 
Kanskje du tar et flott bilde av familien på sopptur i Åsa, av kjæresten på Pershusfjellet eller et nydelig naturbilde fra Svarttjernshøgda? Vi vil se din dag - også om du velger å gå turer på egenhånd. Kanskje du finner en helt ny sti du aldri har gått før? 

Det beste bildet premieres med en gratis overnatting på en av våre koier, for deg og din familie eller venner. Premiene på bildet vil også deles ut til noen heldige vinnere. Det er ønskelig at noen av bildene kan brukes videre på vår nettside og i sosiale medier. 

For å bli med i konkurransen: send bildet til ellen.naesje@dnt.no, eller tagg bildet med @dntringerike og #dntringerike.

Med ønske om en fin Kom dag ut-dag søndag 6.september.


Skrevet av Ellen Kristine Næsje 30. august 2020