Kajakkorientering

Kajakkorientering i Øyangen.
Kajakkorientering i Øyangen. Foto: Per Erik Opseth

Kajakkorientering er kanskje en kombinasjon av aktiviteter som er ny for de fleste? Steinsletta Havkajakklubb tilbød i 2019 både et tur-orienteringskonsept og et par uformelle konkurranser i Øyangen. Fjorårets satsning følges opp med et tilsvarende aktivitetsnivå. 

Tur-orienteringsopplegget for kajakk er i år, som et prøveprosjekt, også en del av Ti på topp for Ringerike. Ti på topp er foreløpig ikke skreddersydd for kajakkorientering, og derfor fremgår ikke postene av rutebeskrivelsene du finner der. Komplette kart med tur beskrivelser finner du her

Vi har lagt opp til 5 ulike turer som byr på forskjellige tur opplevelser. I nærområdet har vi lagt ut et par poster i Steinsfjorden, hvor det kanskje er naturlig å ta utgangspunkt enten fra Vik, Sundvollstranda eller nedre Steinsåsen. En annen flott tur går gjennom hjertet av Hønefoss. Når du tar turen får du kanskje ikke følelsen av å være i urbane strøk, men du har muligheten til å se Hønefoss fra en noe uvant vinkel. Turen følger Randselva fra Austjord til Tippen eller Schjongslunden om du vil. En tredje padletur finner du i padleperlen Øyangen innenfor Ringkollen med utgangspunkt Jonsetangen. De to siste turene er kanskje noe mer krevende og medfører at du på turen får behov for å trille eller bære kajakken. Tur 4 tar utgangspunkt fra demningen ved Damtjern. Du må padle over tjernet og trille kajakken over til Storflåtan for så å padle over innsjøen til tangen som stikker ut i sør-øst. Den femte og siste turen tar utgangspunkt i parkeringen i sørenden av Søre Vælsvatnet. Du må padle over vannet før du bærer kajakken noen titalls meter over i Nordre Vælsvatnet. God tur.

For den som ønsker å teste en mer konkurransepreget versjon av kajakkorientering, legges det opp til to arrangementer i Øyangen innenfor Ringkollen. Her er det godt med øyer og skjær. Du padler i trygge omgivelser og kan teste kombinasjonen av disse to aktivitetene. Du behøver ikke å være en erfaren orienteringsløper for å delta her, men du bør nok ha vært i en kajakk tidligere. Følg med på klubbens facebook-sider for mer informasjon om disse arrangementene. 


Skrevet av Per Erik Opseth 2. juni 2020