Natt i naturen 2019

Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Da er det duket for en ny utgave av 'Natt i naturen'! Dette er et arrangement for alle som er glad i friluftsliv, enten de har utøvd sitt friluftsliv i mange mange år, eller om de er helt nye til friluftslivet.

Konseptet går ut på at så mange som mulig i hele landet sover ute denne natta. Det startet i 2015 med Friluftslivets år, og har fortsatt hvert år etterpå. Flere tusen har tatt turen ut i skog mark med telt, hengekøyer, lavvoer eller de har sovet under åpen himmel. I DNT Ringerike har vi hatt dette arrangementet på Schjongslunden og Petersøya. Men nå prøver vi oss på Åsatangen i Åsa.

Det er ikke noe krav til at man skal nødvendigvis inn i skogen eller opp på en fjelltopp for å kunne bruke emneknaggen #nattinaturen på sosiale medier, du kan også ta med deg dyna og legge deg på terrassen om det føles mest trygt. Eller du kan bli med oss til Åsa, hvor du kan sove ute sammen med oss på Åsatangen, om det føles litt tryggere.

Det blir aktiviteter, bål, mulighet for å padle i kano og kajakk eller gå på tur i området. Vi setter opp griller og koser oss sammen utover kvelden ved bålet før vi legger oss og våkner opp til høstens store friluftsdag, Kom deg ut-dagen, som arrangeres 1. september. I år arrangeres det på Friluftshuset i Åsa (gamle Vegård skole), som ligger bare noen minutters gange fra leirplassen.

Vi håper du har lyst til å bli med på en spennende og opplevelsesrik kveld og natt i Åsa!

Mer informasjon om arrangementet kommer etterhvert