Hovinkoia er tilbake!

Styreleder Tom-Erik Bakkely Aasheim er fornøyd med åpning og antall oppmøtte turdeltagere.
Styreleder Tom-Erik Bakkely Aasheim er fornøyd med åpning og antall oppmøtte turdeltagere. Foto: Nils Øveraas

Søndag 12. august ble den nye Hovinkoia åpnet. Rundt 100 turdeltagere tok turen inn til Setertjern for å overvære åpningen.

Til tonene av trekkspill, gitar, fiolin og fløyte fra musikkgruppa Veme Belg og Streng kunne folk ankomme den nye Hovinkoia ved Setertjern. Regnet hadde akkurat gitt seg, og solen tittet som bestilt frem for å hedre den nye koia.

Etter velkomst og innledning av styreleder Tom-Erik Bakkely Aasheim kunne Axel Johan Holt ta oss med på en historisk reise fra tidlig 1900-tallet frem til koia ble flyttet fra Holleia. Deretter kunne den nye koiesjefen Maria Bakkely Aasheim gi oss et innblikk i hvordan alt har gått til når koia ble flyttet først til Slottsparken og før den endte permanent på Folkemuseet på Bygdøy.

Generalsekretær i DNT Nils Øveraas holdt en fin tale og fortalte velvillig om møte med Dronningen og hvordan Hovinkoia ble behandlet. Generalsekretæren hadde med seg et flott håndvevet teppe i gave. Dette er blitt hengt opp i ett av soverommene. Trond Bjorli fra Norsk Folkemusum på Bygdøy holdt også en flott gratulasjonstale og overrakte koiesjefen et gammelt bilde i glass og ramme av den gamle Hovinkoia fra 1941. Dette er blitt hengt opp i stua.

Så var det duket for selve åpningen. Koiesjefen og styrelederen ga koiekoordinator Kjetil Sudgarden det ærefulle oppdraget å klippe snoren før koiesjefen åpnet koia slik at alle de oppmøtte kunne få komme inn å ta en titt.

I mellomtiden hadde de tidligere koiesjefene Sven og Solbjørg Koksrud kokt kaffe og laget kringle, og vår stikoordinator Kjersti Hovland hadde bakt boller som de oppmøtte kunne kose seg med.

Dette ble en fantastisk fin åpning - vi anbefaler alle våre medlemmer til å legge turen innom Setertjern for å ta en nærmere titt på den flotte nye koia.

Koiesjef Maria Bakkely Aasheim er veldig fornøyd med den nye koia.
Koiesjef Maria Bakkely Aasheim er veldig fornøyd med den nye koia. Foto: Karsten Lien