En begivenhetsrik helg

Ringeriksdagen 2017
Ringeriksdagen 2017 Foto: Hege Ballari Rindal

Det ble en innholdsrik og begivhenhetsrik helg og start på Friluftslivets uke i helgen som var.

Det braket løs på lørdag forrmiddag med den årlige og tradisjonelle Ringeriksdagen. Som vanlig var sentrum dekket av partytelt og det bugnet over med aktiviteter, konkurranser og smaksprøver på forskjellige lokale delikatesser. Folk myldret.

DNT Ringerike hadde som vanlig sin stand litt utenfor den verste gryta, nærmere bestemt i Storgata vis á vis Fengselet. Men det manglet ikke på mennesker som ville komme innom her heller. Det var blant annet mange spørsmål om den nye Hovinkoia, Vassfarstien og hva som skjer med Vikerkoia. Det var også mange som var innom for å fornye sitt kartbibliotek. Det gode gamle 'Holleia-Krokskogen-kartet' gikk unna som varmt hvetebrød.

Camp Ringerike
Camp Ringerike Foto: Maria Aasheim
Foto: Tom-Erik Bakkely Aasheim

Senere på ettermiddagen var det duket for det nå tradisjonelle #nattinaturen. I år inviterte vi til overnatting ute i naturen i naturskjønneomgivelser i Schjongslunden. Det ble ikke overveldende mange som tok turen ut, men vi håper da heller at folk valgte å sove ute på andre steder. I alt ble vi 12 stykker som sov ute, 4 voksne og 8 barn som koset seg og lå i telt og hengekøyer. Stemningen var god og bålpraten fortsatte til ut i de små nattetimer.

På søndag var det tid for den andre årlige utgaven av Kom deg ut-dagen. Tross litt grått vær var det rundt 120 stykker som tok turen ned til Schjongslunden for å være med på aktivitetene vi hadde laget i stand. Dette er jo et veldig fint turområde, så det var mange som fikk seg en overraskelse når de var ute på den vante søndagsturen rundt Schjongslunden og fikk se oss stå der å tilby pinnebrød og nylaget bålkaffe.

Skrevet av Tom-Erik Bakkely Aasheim 4. september 2017