Hytte til hytte på Hardangervidda

Fellestur

Fra dato
23. juli 2018 kl. 08:00
Til dato
28. juli 2018
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Arrangører
DNT Drammen og Omegn, DNT Horten , DNT Ringerike , DNT ung Drammen , Kongsberg og Omegns Turistforening
Dette arrangementet er over!

Har du noe u-utforsket på Hardangervidda, eller kanskje aldri vært med på hytte til hytte tur før? Nå har du en gyllen mulighet til å få begge deler.
DNT ung Drammen inviterer til hytte til hyttetur i sør-østlige Hardangervidda.
Dette blir en knakanes 6 dagers tur.

 

Dag 1: Buss fra Drammen til Rjukan så ordner vi transport inn til Kalhovd og går videre opp til Mårbu. Her venter en god 3-rettes middag. Litt spill og sprell er vel også alltids noe som kommer godt med, og som absolutt hører hjemme på en hytte til hytte tur!

Dag 2:  Etter å ha hatt en fin kveld på Mårbu og nytet en god 3- retters middag så tar vi ferden enda lenger inn på vidda, hvor vi skal gå ca 20 km inn til Rauhelleren. Både Mårbu og Rauhelleren er er hytter eid av DNT Drammen, og de kommer til å ta meget godt vare på oss, slik at vi blir klare for neste etappe. 

Dag 3: Blir det noe lenger å gå, ca 23 km inn til Sandhaug. Vi tar dagen til gode, og nyter det hardangervidda har å by på, er det sol og knall vær, kanskje ein tar et lite bad på veien? Kaffekjelen er uansett med, så en liten kaffe i lyngen er aldri å unnvære.

Dag 4: I dag skal vi gå 20 km til Lågaros, hvis du syntes der høres langt ut eller at turen er lang, så gjør ikke det noe. Vi tar tiden til hjelp, mye god mat og næring underveis på hele turen. Og så går man seg jo i form. Ikke minst, så smaker det ekstra godt med middag etter en lang dag på tur. 

Dag 5: Har du ikke rukket å gå deg i form tildligere på turen, er det en ypperlig mulighet til det nå. Dette er turens lengste etappe, 27 km. Vi skal gå Stordalsbu via Mogen, så det blir tidlig opp fra Lågaros og ta beina fatt. 

Dag 6: Sliten etter en langtur, så skal vi ta turen heimat, ca 19 km inn tilKalhovd hvor det blir transport ned til Rjukan og buss tilbake i Drammen. Hvor vi takker for oss og forhåpentligvis en herlig tur på sør-østlige hardangervidda. 

 

Turen passer for: 

Deg som er turglad og liker å vandres i all mulig natur som Norge har å by på. Du bør være istand til å gå lengre etapper med sekk, men trenger ikke å være i super form. Vi gir hjelp og tips til å pakke en lett sekk, og det er ingen hast eller marathon løp over vidda, for den skal nytes.

Men er du ikke så vant i fjellheimen og  har lyst til å prøve? Bli kjent med nye folk, DNT ung Drammen og kanskje få en liten utfrodring. Så har vi trua på at du klarer det og ønsker deg hjertelig velkommen med på tur. 

Aldersgrense: 18-30 år

Vanskelighetsgrad: Middels

Utsyr som kreves:

3 ting som vi virkelig vil anbefale så er det følgende:

• Gode fjellsko. Dette er faktisk et must, men gode sko har god levetid, og passer de dine føtter og er godt inngått så gjør det turgåing til en lek. Trenger ikke å være fancy og dyre sko, men pass på at de passer deg, og at du går de godt inn. Hvis du er usikker så hjelper vi med tips og triks for å gå inn nye sko. 

• Sekk, str. Vekt,; så lenge du får med deg det du skal ha med (og noe felles utstyr/mat), så er det mest sentrale her at sekken passer deg og din rygg. 

•  Ull er gull som en sier og en god jakke som tåler vann og vind er ikke dumt.
En jakke er ikke så passform avhengig som sekk og sko, så har du ikke en god jakke hør med oss, eller evt lån av familie og venner.

Se DNTs pakkeliste for tur i sommerfjellet her.

Prisen dekker kost og losji, turledelse og sikkerehet på tur.
Busstransport til Rjukan dekkes av den enkelte, mer info kommer.

Se DNTs vilkår for tur.

Har du behov for mer info kontakt vårt Tursenter i Gågata i Drammen.
De kan hjelpe deg med bekledning, kart  og tips til hva du behøver i sekken.


 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Martin Michalsen
  • Silje Maurtveten