Femundsmarka - lett fottur i fjellet

Fellestur

Fra dato
30. juli kl. 12:00
Til dato
4. august kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
DNT Ringerike
Turkode
2223
Dette arrangementet er over!

Hver sommer arrangerer turledrene i DNT Ringerike flotte fjellturer. I år går en av turene til Femundsmarka.
Avreise fra Oslovn.10 kl. 12.00 i private biler til Femundsmarka og Femunden. Vi samkjører der det er mulig.

Denne turen er for de som ønsker en lettere fottur i fjellet, og vi bor derfor for det meste fast på DNTs betjente hytte Svukuriset. Vi går inn til Svukuriset, men da er det mulighet for de som vil å ta båten nesten hele veien. Det blir også 1 natt på ei selvbetjent hytte, her også kan de som ikke orker å gå en lang dagsmarsj, ta båt og slippe unna med en kortere tur. En tur som passer for alle, også barn. Melder dere på et barn/barnebarn så er det 50%.

Femundsmarka er et nydelig fjellområde med mye spennende villmark.

Lørdag 30. juli: Vi reiser fra Hønefoss til Elgå og Lars Monsen Femund Lodge (gamle Femund Fjellstue). Her spiser vi middag ca. kl. 1800 og overnatter. Det blir innlosjering på hytter, og rom og sengetøy er inkl. 

Søndag 31. juli: Vi spiser frokost og går den tre timers lange fotturen fra Elgå til Svukuriset. Pauser kommer i tillegg. De som vil kan ta MS Fæmund II som går fra Elgå til Revlingen kl. 12.30. Da blir fotturen på 1 time, og det er en lett fin tur på vei. Denne båtreisen betaler deltaker evt. selv og ligger ikke i pakkeprisen.  
Vi skal bo på den betjente hytta Svukuriset i tre netter, og vårt første måltid på Svukuriset er middag på søndagen. Sengetøy er inkl.

Mandag 1. august: Vi tar en tur opp på Stor-Svuku. Dette er ingen manndomsprøve, og vi går lett tur/retur på fire timer. For de som ønsker det kan turen lett forlenges/forkortes.

Tirsdag 2. august: Vi går til eller mot Ryvang gård ved Grøvelsjøen. Denne turen kan fort ta 11 timer inklusive pauser, og er kanskje for lang for noen, men den kan lett forkortes. Det finnes mange muligheter til å gjøre turen kortere.

Onsdag 3. august: Vi går fra Svukuriset til Røvollen. Dette er en 6 timers tur i meget lettgått terreng. Røvollen er selvbetjent, her må vi altså lage maten selv.  Dersom noen ikke vil gå hele denne turen, kan de ta MS Fæmund II og da er total gange ca. 2,5 timer. For overnatting på denne hytta må alle ha med egen lakepose/sovepose. 

Torsdag 4. august: Vi går ned til fergestedet Røa og tar MS Fæmund II tilbake til Elgå. Det tar ca. 90 minutter å gå fra Røvollen ned til Røa. Båten går fra Røa kl. 0930 og kommer til Elgå kl. 1145. Her avsluttes fellesturen.

Avstanden fra Hønefoss til Elgå er 362 km. Vi kommer også denne gang til å kjøre med privatbiler. Deltagerne blir inndelt i billag, og vi vil bli kjent med medpassasjerene lenge før turen starter. Den enkelte deltager betaler 1 krone pr. km for reisa, og bileierne blir kompensert med denne summen pr. passasjer.

Denne turen er lagt opp for å gi alle mulighet til å delta. I perioden vi er på Svukuriset kan man gå korte turer, fiske eller bare nyte området i og på Svukuriset. Turen fra Elgå til Svukuriset og Svukuriset til Røvolden kan også reduseres med henholdsvis 2 og 2 1/2 time ved å benytte seg med båten MS Fæmund II. Det ligger en kostnad i dette som ikke er lagt inn i prisen for turen.

Maks antall deltagere er satt til 20 deltakere inkl. 2 turledere.

Pris kr 6 250,- pr deltager og dette inkluderer alle overnattinger, måltider, reise tur/retur Hønefoss og 1 transport med MS Fæmunden II.
Dette betales inn på DNT Ringerikes kontonummer 2230 20 00984. Merk betalingen med deltakers navn og "Femundsmarka".
I tillegg må du reservere din plass på turen ved å bruke den røde knappen øverst til høyre der det står "Meld deg på!". 

Påmeldingsfrist er 1. juni, men meld deg gjerne på turen tidligere for å sikre deg plass. Vi opplever ofte at fellesturene våre blir fulltegnet tidlig. 
Her kan du lese mer om Femundsmarka nasjonalpark.

Velkommen på flott fjelltur med DNT Ringerike!

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ole Anders Moskaug
  • Odd Tangen