Kristinspelet med Sunndalsfjella

Fellestur

Fra dato
26. juni kl. 10:00
Til dato
1. juli kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
DNT Ringerike
Turområde
Dovrefjell, Holleia, Vikerfjell og Vassfaret, Reinheimen (se kart)
Turkode
2222
Dette arrangementet er over!

Hver sommer arrangerer turledergruppa i DNT Ringerike flotte fjellturer. I år går en av turene til Jørundgard i Sel for å overvære spelet om Kristi Lavransdatter og deretter gå flotte fotturer fra hytte til hytte i Sunndalsfjella.

Avreise fra Oslovn.10 kl. 08.00 i private biler til Jørungard i Sel. Vi samkjører der det er mulig. Vi har 1 overnatting på en betjent fjellstue. Deretter 3 overnattinger på selvbetjente DNT-hytter og 1 på betjent DNT-hytte som alle driftes av Kristiansund og Nordmøre Turistforening.

Det blir Friluftsspel og flotte fotturer fra hytte til hytte. Turen er krevende, og du må være vant til å gå lange fjellturer og bære egen sekk.

Søndag 26. juni: Vi reiser fra Hønefoss til Jørundgard i Sel for å overvære spelet om Kristi Lavransdatter som er basert på Sigrid Undsets triologi. Forestillingen starter kl. 14.00 og turlederne har med våre billetter. Les gjerne om spelet på Kristinspelet.no. 
Etter avsluttet spel reiser vi til Høvringen fjellstue hvor spiser middag kl. 19.00 og overnatter.
NB! Middagen er ikke inkludert i felleskostandene og må betales av den enkelte. 

(Ønsker du å bare være med på spelet og overnatting på Høvringen så har vi noen billetter bare til denne delen av turen uten hytte til hytte-turen etterpå. Les mer og meld deg bare på spel og 1 overnatting).

Mandag 27. juni: Etter frokost, som er første måltid innlagt i turen, reiser vi til Gjøra i Sunndalen. Herfra starter turen til Gammelsetra for alle som ikke er sjåfører. Turen er ikke lang, men det er bratt opp lia og turen er beregnet til 4 timer. Alle bilene kjøres videre til Vangshaugen, hvor turen slutter, og parkeres der. Sjåførene fraktes så til vegen så nær Gammelsetra som mulig og går derfra til setra.

Tirsdag 28. juni: Vi går til Grøvudalshytta. Dette er en 6 timers tur i meget lett terreng på god sti (nesten veg).

Onsdag 29. juni: Vi går videre til Raubergshytta. Etter en bratt oppstigning de første 1500 metrene går turen i varierende fint fjellterreng over skoggrensa og er også beregnet til 6 timer. Det er sannsynligvis en elv som må vades. Et par tykke ullsokker gjør dette mye sikrere og mer behagelig.

Torsdag 30. juni: Så fortsetter vi til Vangshaugen. Også dette er en 6 timers tur og går i samme type fjellterreng som dagen før inntil vi kommer fram til lia som fører oss ned til hytta.

Fredag 1. juli: Etter frokost avsluttes fellesturen og turen tilbake til Hønefoss planlegges av det enkelte kjørelag.

Overnattingene på Gammelsetra, Grøvudalshytta og Raubergshytta er på selvbetjente hytter. Vi må altså lage maten og foreta all vask og rydding selv. Hyttene er relativt store, kanskje med unntak av Raubergshytta, og vi har ingen fortrinn i forhold til andre besøkende. Dette kan i verste fall bety at noen av oss må ligge på gulvet.

Vangshaugen er betjent og er ei gammel, spennende lordehytte som dere kan se fram til å besøke. Her har vi booket plass, og du er derfor sikker på å få ei seng å sove i.

Alle deltagere blir inndelt i kjørelag i god tid før gjennomføringen av turen. Alle betaler 1 krone pr. km, og dette blir så utdelt til bileierne. Inkludert i prisen er alle overnattinger, billett til Kristinspelet, frokost på Høvringen, alle måltider til og med frokost på Vangshaugen og reisekostnadene. 

Maks. antall deltagere er satt til 20 deltakere inkl. 2 turledere.

Pris kr 5 800,- pr deltager.
Dette betales inn på DNT Ringerikes kontonummer 2230 20 00984. Merk betalingen med deltakers navn og "Kristinspelet og Dovrefjell"
I tillegg må du reservere din plass på turen ved å bruke den røde knappen øverst til høyre der det står "Meld deg på!". 

Påmeldingsfrist er 2. mai, men meld deg gjerne på tidligere for å sikre deg plass. Vi opplever ofte at fellesturene våre blir fulltegnet tidlig. 
Her kan du lese mer om Dovre og Sunndalsfjella.

Velkommen til flott fellestur i fjellet med DNT Ringerike!

Kristinspelet med Sunndalsfjella

Hver sommer arrangerer turledergruppa i DNT Ringerike flotte fjellturer. I år går en av turene til Jørundgard i Sel for å overvære spelet om Kristi Lavransdatter og deretter gå flotte fotturer fra hytte ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Odd Tangen
  • Per Håvard Stubbraaten