3 dager 8 bjørnehi! Historisk bjørnehi-safari i Vassfaret

Fellestur

Fra dato
3. juni kl. 17:00
Til dato
6. juni kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
DNT Ringerike
Turområde
Holleia, Vikerfjell og Vassfaret (se kart)
Turkode
2220
Dette arrangementet er over!

TURLEDER: Ole-Martin Høgfoss ( 975 35 103)

Turen er fulltegnet!

Bli med på bjørnehi-safari i Vassfaret. Vassfarbjørnen og historiene rundt bjørn i Vassfaret står i sentrum denne pinsehelgen, 3 hele dager til ende. Vassfarets natur – kultur – historie blir sentrale tema. Det er finnes muligheter for at det kan bli noen overraskende kulturelle innslag i løpet av helgen.

Fredag ettermiddag møtes vi kl. 17:00 på Fønhuskoia ved Strøen, øverst i Vassfaret. Fredag kveld besøker vi restene etter Kviturdhiet, ei maurtue hvor bamsen overvintret i 2008/2009 (3 timer t/r). Vi overnatter etter eget ønske ute eller inne på Fønhuskoia fra fredag til lørdag, avhengig av værforhold.

Lørdag besøker vi steinhiet til Rugg nedenfor Strøsdammen (2 timer t/r), før vi reiser nedover Hedalen og inn Vassfaret til Aurdalsdammen. Derfra går vi opp til det berømte steinhiet Festningen (4-5 timer t/r). Vi kjører så videre inn til Bjørke, og besøker Norges mest besøkte og fotograferte steinhi, 2 km t/r (1 time). Lørdag kveld håper vi været tillater at vi kan overnatte på Vinterstøberget ved Nevlingen.

Søndag kjører vi tilbake til Bogbrua. Herfra går vi opp Bogen for å se om vi finner restene av ei flat maurtue som bamsen har sovet på under Hammersborg. Før vi tar turen opp på Ørneflag og finner steinhiet til bamsen der oppe. Vi setter så nesa mot Steinhyttvatna og restene av både steinhytte og helleristning skal finnes. Vi forventer å overnatte i området ved Middagsknattene søndag kveld (ca. 1100 moh.), med værforbehold.

Mandag formiddag besøker vi det sagnomsuste og hemmeligholdte steinhiet til den siste ekte Vassfarbjørnen, fra 1971. Før vi avslutter med restene etter et maurtuehi nede på kanten av Flein. Vi returnerer om Fjellsætra og Ospholtbogsætra, tilbake til bilene ved Bogbrua.

Om yr.no melder mye regn, så har vi Fønhuskoia som backup hele helgen.

Du må gå med sekk inkl. eget turutstyr. Deltakerne må ha med egen mat til alle måltider, sovepose og liggeunderlag (telt/tarp/hengekøye om man ønsker går natt til lørdag og søndag, men ikke mulig med hengekøye natt til mandag), klær (husk vindtett jakke og bukse, ullundertøy, lue og votter (vi sover i snaufjellet natt til mandag), gode fjellstøvler, Camelbak drikkepose, vandrestaver er veldig bra å ha når man går bratt med sekk). Tørre sko til kvelds. Anbefaler å ta med: grillpølser til fredag kveld (bålpanne på Fønhuskoia), Realturmat/brødmat til lørdag, søndag og mandag. Bamsemums er alltid godt å ha med når du er i bjørnens rike og trenger påfyll av energi. Samt turdrikke etter eget ønske.

Dette er en krevende tur, og man må være i god form og vant til å gå mye utenfor sti og vei. Maksimalt 16 turdeltakere, samt to turledere. Fine muligheter for å ha med hund. Vi kan ta med «dags-vandrere» til noen hi, om man ikke kan ønsker å være med på hele turen. Men turleder tar ikke ansvar for logistikk rundt dette – oppmøtested og tid for dagstur avtales med turleder før 1. juni.

Turdeltakere må selv dekke individuell transport, bompenger (ha med både kort og kontanter), koieovernatting eller dagsbesøk koie, egen mat/utstyr. Kart: Sør-Valdres.

Påmelding innen 1. juni til turleder Ole-Martin Høgfoss, mobil: 975 35 103, e-post: ole-m.h@online.no.

 

3 dager 8 bjørnehi! Historisk bjørnehi-safari i Vassfaret

TURLEDER: Ole-Martin Høgfoss ( 975 35 103) Turen er fulltegnet! Bli med på bjørnehi-safari i Vassfaret. Vassfarbjørnen og historiene rundt bjørn i Vassfaret står i sentrum denne pinsehelgen, 3 hele dager til ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Ole-Martin Høgfoss