DNT Tilrettelagt - med FTU til Solheimstulen

Fellestur

Fra dato
24. juni kl. 12:00
Til dato
27. juni kl. 13:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer, Funksjonshemmede
Turtyper
Fellestur, Fottur, Sykkel, Klart Det Går!, Dovrefjell, El-Sykkel
Arrangører
DNT Drammen og Omegn, DNT Ringerike , DNT Telemark , DNT Tilrettelagt STF , Klart det går! Ringerike , Stavanger Turistforening
Turområde
Hardangervidda, Reinheimen (se kart)
Turkode
DNT Tilrettelagt

Velkommen med til Solheimstulen vakkert beliggende øst på Hardangervidda. DNT-hytta ligger på stor inngjerdet setervoll, omkranset av seterveger og vakkert seterlandskap. Det går mye dyr på beite i området og det blir mulighet for en kveldstur bort i fjøset for å se på melkinga. Nedefor hytta snor det seg en bekk som innbyr til vassing og barkebåtrace og et lite vann med muliigheter for fiske. Vi skal på topptur og det er flere bademuligheter, blant annet morsomme kulper i en foss. Uteovernatting i lavvo, hengekøyer, volleyball, fotball og masse andre morsomme aktiviteter finner vi på rundt hytta, når vi ikke er på tur. 

DNT Drammen og Omegn har i år startet en friluftsgruppe for barn og unge som har behov for et bedre tilrettelagt aktivitetstilbud der mestring og sosialt samvær vil stå i fokus. Denne turen til Solheimstulen er endel av dette tilbudet som også skal ha månedlige nærturer rundt Drammen. Bli kjent med andre og bli med oss på tur!

Solheimstulen er en av våre betjente anlegg og ligger øst på Hardangervidda, man kan kjøre helt frem til hytta. Eller man kan ta kollektivtransport og bli hentet av bestyrer nede ved RV40.
 

Onsdag 7.juli:
Oppmøte og innsjekking på Solheimstulen kl. 12.00-13.00.
Vi serverer pølser ved ankomst og koser oss rundt hytta til alle har ankommet.
Kl. 13.00 starter vi med "blir kjent" leker og tar en liten tur rundt i området.
Middag kl. 17.00 i spisesalen.
Etter middag samles vi i peisestuen for å få informasjon om oppholdet og litt om turdagen i morgen.
Kveldskos, spill og aktiviteter ute hvis det er en deilig sommerkveld.


Torsdag 8.juli:
Frokost og smøre matpakke.
Vi drar på tur og er borte ca. 9:30-15:00. Vi legger opp dagen etter vær og vind, men tar sikte på å nå Krukenuten (1231 moh.). Denne toppen har flott oversikt over Jønndalen i sør og Hallingskarvet mot nord. Vi tar gode pauser og har aktiviteter underveis på turen. Alle må ha med klær til å være ute uansett været, vannflaske og en dagstursekk til å bære det som trenges i løpet av dagen
Middag.
Kveldstur til setra for å se på at kuene blir melket.
Koselig kveld aktiviteter, spill og aktiviteter ute hvis det er en deilig sommerkveld. Filmkveld hvis det er litt ruskete? Kanskje noen vil sove i lavvoen i natt?

Fredag 9.juli:
Frokost og smøre matpakke.
Vi drar på tur og er borte ca. 9:30-15:00. Vi legger opp dagen etter vær og vind, men hvis det er badevær legger vi turen til et badevann. Kanskje også noen vil ta med fiskestang? Tenk så gøy om vi kunnne stekt fisk vel tilbake på Solheimstulen!  Alle må ha med klær til å være ute uansett været, vannflaske og en dagstursekk til å bære det som trenges i løpet av dagen. 
Middag.
Kveldstur til badekulpene. Det er cirka 10min med bil fra Solheimstulen til kulpene.
Koselig kveld aktiviteter, spill og aktiviteter ute hvis det er en deilig sommerkveld. Filmkveld hvis det er litt ruskete? Kanskje noen vil sove i lavvoen i natt?

Lørdag 10.juli:
Frokost og smøre matpakke.
Nå er vi blitt bedre kjent og vi legger opp dagen etter ønsker fra gruppa. 
Middag og hyggelig samvær på kvelden, enten i peisestuen eller ute på tunet hvis det er en fin sommerkveld. Vi gjør det litt ekstra hyggelig ikveld siden det er siste kvelden. 

Søndag 8.august
Frokost og smøre matpakke.
Felles avslutnig etter frokost og hjemreise.

DNT Tilrettelagt jobber for å gjøre friluftslivet tilgjengelig for mennesker med funksjonsnedsettelse. DNT Tilrettelagt dekker både Klart det går-aktiviteter for de med nedsatt fysisk funksjon og Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede (FTU). Les mer her. Denne turen tilrettelegger vi spesilet for utviklingshemmede, emn den er åpen for alle.

Mat: Mat er inkludert i prisen fra middag onsdag til og med frokost søndag (NB! mulighet for å smøre matpakker til hjemreisen).
Eventuelt drikke til maten betales av den enkelte. 

Pris: Prisen dekker kost og losji alle dager, turledelse og snacks.

Ledsager: Alle delatkerne må ha med ledsager. Og vi ønsker også andre familiemedlemmer velkommen (søsken, besteforeldre etc.) velkommen til å delta.
DNT dekker en ledsager gratis og redusert pris for familiemedlemmer.

Informasjonsmøte: Det avholdes ikke informasjonsmøte for denne turen. Turlederne vil kontakte alle deltakere og ledsgere i forkant av turen via telefon/digitalt. 

I forkant av påmelding er du også hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss for spørsmål om turen, eventuell tilrettelegging på Solheimstulen, dagsturene eller andre ting slik at vi sammen kan få en flott tur.

Adkomst:
Med kollektivtransport: Ta toget til Kongsberg. Videre med buss 420 Kongsberg - Geilo til avkjøringen til Jønndalen. Bussholdeplassen heter Bjørkeflåta. Avtal med bestyrer å bli hentet her. Det er 15 km fra Bussholdeplassen og inn til Solheimstulen.
Med bil: Numedalen via Rødberg til Solheimstulen

Turen arrangeres med forbehold om støtte til fritidsaktiviteter fra Buf.dir

Velkommen med til flotte turer og morsomme aktiviteter på Solheimstulen.

DNT Tilrettelagt - med FTU til Solheimstulen

Velkommen med til Solheimstulen vakkert beliggende øst på Hardangervidda. DNT-hytta ligger på stor inngjerdet setervoll, omkranset av seterveger og vakkert seterlandskap. Det går mye dyr på beite i området og det ...

Kontaktinformasjon: