Klart det går - på Mjølkevegen

Velkommen med til vår årlige tur til Merket på Golsfjellet i Valdres. Merket er et Rødekors anlegg og flott tilrettelagt både innendørs og utendørs for deg som har ekstra behov. Vi har med oss utstyrsleverandører som hjelper med tilpasninger på tur og forsøker hvert år å ha fokus på en hovedaktivitet. Først hadde vi to år med topptur, i fjor hadde vi sykkeltur på Mjølkevegen og det var så vellykket at vi ønsker å gjenta det i 2021. I tillegg blir det mulighet for småturer, - kanskje til og med en topptur, bålfyring, tilrettelagt kajakk og andre aktiviteter som Merket har spesialisert seg på.
Turen er gjort tilgjengelig for deg som har behov for ekstra tilrettelegging, og er åpen for alle. 

Torsdag 19.august:
Oppmøte er kl. 1700 på Merket på Golsfjellet i Valdres. Transporten må den enkelte ordne med selv.
Det blir middag mellom kl. 18.30-20.00. Etter middag samles vi i salongen for å bli bedre kjent med hverandre og får informasjon om oppholdet.

Fredag 20.august:
Frokosten er fra kl. 8.30-10.00. Klokken 11.00 møtes vi ute på tunet og møter utsyrsleverandørene. Det blir mulig å prøve forskjellige tilrettelagte sykler. For de som ikke har egen sykkel blir målet å finne en sykkel som man ønsker å bruke på sykkeleturen lørdag. De som har med egen sykkel får selvsagt også låne hvis de ønsker å prøve en annen enn sin egen. Dette en en fin mulighet til å dele erfaringer og lære av hverandre. Noen av deltakerne har god erfaring med sykkel, mens andre er helt ferske brukere. Leverandørene kommer med profesjonelle tips. Lunsj blir klokken 11.30 til 13.00. Etter lunsj sykler de som vil seg en liten tur bortover "Kjærlighetsstien" til Vasetdansen camping. Det er ca. 2 km på flat vei. Vi tilrettelegger for andre aktiviteter også for de som ønsker det som fisking, kano, bål eller kanskje bare en tur bort på butikken. Middag er kl. 18.30.
Etter middag møtes vi salongen og vi informerer om morgendagens sykkeltur. Hvis været tillater tar vi en samling Åreststogo med bål og kaffe. 

Lørdag 21.august:
Frokost blir mellom 8.30 og 10.00Avreise fra Merket er klokken 11.00 og vi kjører i egne biler etter hvarandre opp til P-plass på fjellet der sykkelturen starter. Herfra sykler vi samlet flokk en flott runde på ca 10km. Runden er endel av den fantastiske sykkelruta Mjølkevegen. Første stykke er kupert og slakt oppover. Vi har nydelig utsyn innover Hemsedalsfjell med Skogshorn som det nærmeste, Valdresjellene er midt imot med Grønsenknippa, Smådalsfjellene, Gilafjell og Grindane og lenger inn skimter vi Jotunheimen. Hele veien sykler vi på fin seterveg og i nydelig seterlandskap der vi kan møte på både hester, kuer og sauer. Vær derfor ikke for rask i nedoverbakkene. Vi kjører i fine nedoverbakker til Langestølen kolonial og kafe hvor vi spsier lunsj. Her er det mulig å kjøpevafler, rømmegrøt og kaffe eller bare spise sin egen matpakke. Noen velger å avslutte her og blir kjørt tilbake i Merket sin minibuss, noen kan velge å sykle hele veien tilbake igjen til Merket som er det lengste alternativet, men nesten bare nedoverbakke. De sprekeste sykler tilbake til bilene som står på det høyeste punktet på ruta og gir mange fine, tunge motbakker. Vel tilbake på Heia Merket! får vi servert suppe og kaffe og alle samles her etterhvert. Middag blir servert mellom kl. 19.00.

Søndag 22.august
Frokost er mellom 8.30 og 10.00. Vi ser litt hvilke aktiviteter gruppa ønsker og tilrettelegger formiddagen etter det. Hjemreise etter lunsj ca. kl. 14.00

Klart det går er turer som er tilrettelagt for deg som har behov for en hjelpende hånd, til å bære bagasjen eller ledsaging.  Les mer om Klart det går her.

Sykler: Vi legger opp til at de som vil får låne en tilrettelagt sykkel som passer for seg. Vi vil kartlegge de enkeltes behov i forkant av turen og vil strekke oss langt for at det er bra nok utstyr for alle. Har du egen sykkel du ønsker å bruke, så tar du den med deg. Du kan likevel låne en sykkel hvsi du øsnker det, men noen vil kanskje ønske å bruke sin egen. 

Mat: Mat er inkludert i prisen fra middag torsdag til og med lunsj søndag.
Evt. kjøp av lunsj eller annet på Langestølen eller ellers i løpet av oppholdet, betales av den enkelte. Også evt drikke til maten.

Pris: Prisen dekker kost og losji alle dager, lån av tilrettelagt sykkel, turledelse og snacks.

Transport: Alle må komme seg til Merket på egenhånd. Det er mulighet med buss til Leira og taxi opp for de som ikke har egen bil. Kjører man bil avhenger det hvor man reiser fra såklart, men Merket ligger på Golsfjellet litt nærmere Leira enn Hemsedal, så vi kan kanskje foreslå å kjøre Valdres opp og Hallingdal hjem igjen hvis du kommer fra Hønefoss, Drammen.

Ledsager: Har du behov for ledsager er denne med uten kostnad.
Har du egen ledsager er det flott, men om du har behov for ledsager så ta kontakt med oss så finner vi ut av det sammen. 

I forkant av påmelding er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss for spørsmål om turen. Vi vil også etter påmelding kartlegge hvilke behov du har for tilrettelegging på Merket som på rommet, bespisning, toalletter osv. Og hvilken tilrettelegging du trenger iforhold til sykkel og andre aktiviteter. Et godt forarbeid er viktig slik at vi kan få en flott tur.

Turen arrangeres med forbehold om støtte til fritidsaktiviteter fra Bur.dir

Velkommen med på sykkeltur på Mjølkevegen og et innholdsrikt opphold på Merket.

Mjølkevegen
Sykkelruta Mjølkevegen er på ca. 250 km dersom du sykler hele strekket mellom togstasjonen på Gol og togstasjonen på Vinstra. Men Mjølkevegen er også delt inn i etapper for tilrettelegge for vanlige folk, de færreste tar jo 250 km på strak arm! Etappene kan igjen deles opp i mindre turer og rundturer. Vi skal sykle en liten bit av Mjølkevegen, en vakker liten runde som snor seg på seterveg et sted mellom Vaset og Tisleidalen. Etappen som står beskrevet her er på 35 km, den runden vi skal sykle på turen "Klart det går - på Mjølkevegen" sykler kun deler av denne, Men gå gjerne inn og titt på bilder, mye av terrenget og utsikten er jo den samme. 

 

Klart det går - på Mjølkevegen

Velkommen med til vår årlige tur til Merket på Golsfjellet i Valdres. Merket er et Rødekors anlegg og flott tilrettelagt både innendørs og utendørs for deg som har ekstra behov. Vi har ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Harald Mælingen