Kom deg ut-dagen med Toppturer i Nordmarka

Arrangement

Dato
6. september kl. 11:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Barn
Arrangør
DNT Ringerike
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Husk Smittevernreglene på tur.

Søndag 6. september er DNTs nasjonale turdag. Dagen markerer også åpningen av friluftslivets uke. På grunn av koronasituasjonen har DNT Ringerike i år valgt å arrangere sin Kom deg ut-dag med små arrangementer der vi krever forhåndspåmelding (unntatt på soppkontrollen, der er det bare å møte). På Friluftshuset i Åsa blir det soppturer og soppkontroll, og fra Tverrsjøstallen blir det tur med turleder til Svarttjernshøgda eller til Pershusfjellet.

Utover det oppfordrer vi folk til å gå tur på egenhånd i vårt fantastiske nærmiljø på Kom deg ut-dagen. Nederst på denne siden finner dere lenke til turtips, og dere er også velkommen til å kontakte oss for flere tips.

Kom deg ut-dagen med Toppturer i Nordmarka 
Vi inviterer til to toppturer som begge går fra Tverrsjøstallen klokken 11:00.

Den ene turen tar deg med på Pershusfjellet på langs. Å gå Pershusfjellet på langs er en skjønnhetsåpenbaring i sol og godvær, med flere luftige utsiktspunkt ute på kanten av loddrette stup, hvor du ser ned i nordmarksvassdraget 150 meter under deg. 5 kilometer lang er denne mektige og sterke ryggen på Oslomarkas største fjell.
Turleder er Torunn Mathisen. Turen krever forhåndspåmelding til turleder på telefon: 907 59 140. Vi har plass til 20 deltakere på denne turen.

Den andre turen tar deg med til Svarttjernshøgda. Dette er Nordmarkas høyeste punkt med sine 717 meter over havet. På toppen står det utsiktstårn slik at en kommer enda noen meter høyere opp. Utsikten er god i alle retninger og turen opp fra Tverrsjøstallen er ikke av de vanskeligste. Hele ruta fra Tverrsjøen/Tverrsjøstallen er merket med runde stolper. Det er plakater om skog/skogsdrift langs denne naturstien.
Turleder er Per Stubbraaten. Turen krever forhåndspåmelding til turleder på telefon: 908 61 879. Vi har plass til 20 deltakere på denne turen.

Oppmøte begge turene: Tverrsjøstallen
Adkomst: Du finner Tverrsjøen/Tverrsjøstallen ved å ta av E16 ved Essostasjonen på Jevnaker. Veien østover/oppover blir etterhvert en bomvei som følger Svenådalen opp. Etter ca. 7 km kommer du til Tverrsjøstallen og her parkeres det om bil brukes. Sykkel kan jo også brukes!
Kollektiv: Tog til Grua og sykkel inn til Tverrsjøen
Tid: 11-15
Passer best for: Voksne og spreke barnefamilier

Tur på egenhånd
Her finner du lenke til turtips for flotte turer i vårt område. I år har vi begrenset med plasser på våre aktiviteter på Kom deg ut-dagen og vi håper de som ikke får plass eller ønsker å gå på egenhånd kan finne finne noen fine turtips og kanskje gå et helt annet sted enn det de pleier. Et fint tips kan være å dra på sopptur og komme innom soppkontrollen på Åsa kl. 11-15. 
 

Vi vil se ditt beste bilde fra Kom deg ut-dagen! 
Kanskje du tar et flott bilde av familien på sopptur i Åsa, av kjæresten på Pershusfjellet eller et nydelig naturbilde fra Svarttjernshøgda? Vi vil se din dag - også om du velger å gå turer på egenhånd. Kanskje du finner en helt ny sti du aldri har gått før? 

Det beste bildet premieres med en gratis overnatting på en av våre koier, for deg og din familie eller venner. Premiene på bildet vil også deles ut til noen heldige vinnere. Det er ønskelig at noen av bildene kan brukes videre på vår nettside og i sosiale medier. 

For å bli med i konkurransen: send bildet til ellen.naesje@dnt.no, eller tagg bildet med @dntringerike og #dntringerike." 


Ditt medlemsskap betyr mye - ekstratilbud på Kom deg ut-dagen
- og få TURBO-bamse tilsendt i posten

Et medlemskap i DNT har aldri vært mer verdt. Det går med på å sikre at hytte- og rutetilbudet fortsatt er der når vi har kommet oss igjennom disse utfordrende tidene. DNT har 550 hytter og over 22 000 km med merket sti over hele landet, og det er mange muligheter for en spennende og opplevelsesrik sommer i Norge. På Kom deg ut-dagen har vi et ekstra godt tilbud for dere som ønsker å tegne familiemedlemskap. Både på Friluftshuset i Åsa og på Tverrsjøstallen vil en representant fra DNT Ringerike stå og informere om medlemskap i DNT.

Les mer om Kom deg ut-dagen.

Kom deg ut-dagen med Toppturer i Nordmarka

Husk Smittevernreglene på tur. Søndag 6. september er DNTs nasjonale turdag. Dagen markerer også åpningen av friluftslivets uke. På grunn av koronasituasjonen har DNT Ringerike i år valgt å arrangere sin Kom ...

Kontaktinformasjon: