Kom deg ut-dagen med Soppturer i Åsa

Arrangement

Dato
6. september kl. 11:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Arrangører
DNT Ringerike, Barnas Turlag Ringerike , Ringerikes Soppforening , Friluftslivets uke
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Husk Smittevernreglene på tur.

Søndag 6. september er DNTs nasjonale turdag. Dagen markerer også åpningen av friluftslivets uke. På grunn av koronasituasjonen har DNT Ringerike i år valgt å arrangere sin Kom deg ut-dag med små arrangementer der vi krever forhåndspåmelding (unntatt på soppkontrollen, der er det bare å møte).
På Friluftshuset i Åsa blir det soppturer og soppkontroll, og fra Tverrsjøstallen blir det tur med turleder til Svarttjernshøgda eller til Pershusfjellet.
Utover det oppfordrer vi folk til å gå tur på egenhånd i vårt fantastiske nærmiljø på Kom deg ut-dagen. Nederst på denne siden finner dere lenke til turtips, og dere er også velkommen til å kontakte oss for flere tips.

Kom deg ut-dagen med Sopptur i Åsa 
Vi samarbeider med Ringerike soppforening slik at deres Soppens dag arrangeres på vår Kom deg ut-dag på Friluftshuset i Åsa (Steinsfjorden Moontesorriskole). Velkommen til informasjon om sopp, soppturer og soppkontroll!!

Soppturer med soppsakkyndig starter kl. 1115. Vi planlegger med to grupper (maks. 20 pr. gruppe) og vi må ha påmelding (koronatiltak). Påmelding skjer på Soppforeningens side her

Det blir også tur for ungene i nærmiljøet kl. 1130. Påmelding fra kl. 1100 (må registrere ansvarlig voksen). 

Gå gjerne på egen tur og få soppen kontrollert på vår stand. Soppkontoll er fra kl. 1100 til 1500.

Sted:  Friluftshuset i Åsa. Tjyruhjellveien 4.
Adkomst: Med bil eller sykkel helt frem.
Kollektiv: ikke på søndager
Tid: 11-15
Passer best for: Voksne og  barnefamilier 

Tur på egenhånd på Kom deg ut-dagen
I år har vi begrenset med plasser på våre aktiviteter og vi håper at de som ikke får plass på turene over eller uansett ønsker å gå på egenhånd, kan få hjelp til å komme seg ut på en fin tur. Et fint tips kan være å dra på sopptur og komme innom soppkontrollen på Åsa kl. 11-15 og få sjekket sin fangst. Her finner du lenke til turtips for flotte turer i vårt område.

På tur er det lett å spre seg og å holde avstand, tre til siden hvis du treffer noen på stien og forsøk å være kreativ og gå der ikke alle andre går. På sopp- og bærtur må man jo spre seg, ingen vits i å gå der andre har vært ;-) 
 

Vi vil se ditt beste bilde fra Kom deg ut-dagen! 
Kanskje du tar et flott bilde av familien på sopptur i Åsa, av kjæresten på Pershusfjellet eller et nydelig naturbilde fra Svarttjernshøgda? Vi vil se din dag - også om du velger å gå turer på egenhånd. Kanskje du finner en helt ny sti du aldri har gått før? 

Det beste bildet premieres med en gratis overnatting på en av våre koier, for deg og din familie eller venner. Premiene på bildet vil også deles ut til noen heldige vinnere. Det er ønskelig at noen av bildene kan brukes videre på vår nettside og i sosiale medier. 

For å bli med i konkurransen: send bildet til ellen.naesje@dnt.no, eller tagg bildet med @dntringerike og #dntringerike." 


Ditt medlemsskap betyr mye - ekstratilbud på Kom deg ut-dagen
- og få TURBO-bamse tilsendt i posten

Et medlemskap i DNT har aldri vært mer verdt. Det går med på å sikre at hytte- og rutetilbudet fortsatt er der når vi har kommet oss igjennom disse utfordrende tidene. DNT har 550 hytter og over 22 000 km med merket sti over hele landet, og det er mange muligheter for en spennende og opplevelsesrik sommer i Norge. På Kom deg ut-dagen har vi et ekstra godt tilbud for dere som ønsker å tegne familiemedlemskap. Både på Friluftshuset i Åsa og på Tverrsjøstallen vil en representant fra DNT Ringerike stå og informere om medlemskap i DNT.

Les mer om Kom deg ut-dagen.

Kom deg ut-dagen med Soppturer i Åsa

Husk Smittevernreglene på tur. Søndag 6. september er DNTs nasjonale turdag. Dagen markerer også åpningen av friluftslivets uke. På grunn av koronasituasjonen har DNT Ringerike i år valgt å arrangere sin Kom ...

Kontaktinformasjon:

  • Ellen Næsje
  • Tlf. 95240607