Høsttur i Finnemarka

Fellestur

Dato
25. august kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Arrangør
DNT Ringerike
Turområde
Drammensmarka og Finnemarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen går til Gjevlekollen 602 moh. omtalt som Norges fineste rastebu. Bua ble offisielt åpnet våren 2018 av Liers ordfører. På toppen var det i mange år brannvakt og selveste Fridtjof Nansen skal ha vært i området på jakt i følge lokalhistorien. Vi vil også kunne se rester av tidligere tiders setring. Gjevlekollen ligger vest i den midtre delen av marka og turen starter fra parkeringsplassen på Rustanveien (innkjøring fra Vestsideveien i Lier ca. 5 km fra Sylling). For tiden jobbes det med et frivillig vern av området, og det vil inngå i en utvidelse av Finnemarka barskogvern. På vei opp vil vi runde kollen på nordsiden til vi kommer til Gampetjern, derfra opp til toppen. hvor vi tar hovedrasten. På vei ned går vi sørover med godt utsyn til den vakre Lierdalen før vi etter hvert bryter nordover mot parkeringen. Turen vi i hovedsak gå på blåmerket sti og delvis gjengrodde stier. Vi skal opp ca. 400 høydemeter og turen vil være på ca. 13-14 km.

Avreise kl. 0900 fra Osloveien 10 til Rustanveien. Turstart kl. 1000. Turleder er Erik Brenden, tlf. 951 61 646 møter her.

Kart: Finnemarka.

Høsttur i Finnemarka

Turen går til Gjevlekollen 602 moh. omtalt som Norges fineste rastebu. Bua ble offisielt åpnet våren 2018 av Liers ordfører. På toppen var det i mange år brannvakt og selveste ...

Kontaktinformasjon: