Tur til Kjøsterudjuvet i Drammen

Fellestur

Dato
15. juni 2019 kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Arrangør
DNT Ringerike
Turområde
Drammensmarka og Finnemarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Kjøsterudjuvet er et 10 000 år gammelt juv i Drammen. Revnen i fjellet er 1 300 meter lang med en stigning på 250 meter. De loddrette veggene er opptil 60 meter høye, og juvet er bare 4 meter bredt på det smaleste. Kjøsterudjuvet ligger på Åssiden, parallelt med Drammen skisenter. Juvet strekker seg fra Gamledammen på toppen og ender i Kjøsterudbekken nederst. Vandring opp Kjøsterudjuvet er en flott naturopplevelse med frodig vegetasjon og spesiell stemning. Turen tar litt over en og en halv time ved normal gangfart. Vi går juvet opp og alpinbakken ned. Ta med mat og drikke. Det kan være noe vannsprut, så en lett allværsjakke kan være lurt å ha med. Gode, litt stive sko er også en fordel. Etter at vi har kommet ned til bilene, kjører vi til Brakerøya og går elveparken opp til torget og tilbake. Vi tar en stopp og kjøper kaffe og nogo attåt underveis.

Vi tar værforbehold. Har det vært mye regn kan det være mye vann i juvet, og hvis det regner kan det bli glatt. Terrenget består av juv med til dels stor stein og skog med sti samt gangveier. Kart for turen: Finnemarka.

Avreise fra Osloveien 10, Hønefoss, kl. 09:00. Privatbiler. Vanlig dagsturutstyr og mat for en dagstur. Bensinspleis.

Turledere: Erik Brenden, tlf. 951 61 646 og erbren@online.no. Karsten Lien, tlf. 909 99 867 og karsten.lien@gmail.com.

Tur til Kjøsterudjuvet i Drammen

Kjøsterudjuvet er et 10 000 år gammelt juv i Drammen. Revnen i fjellet er 1 300 meter lang med en stigning på 250 meter. De loddrette veggene er opptil 60 ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Karsten Lien
  • Erik Brenden