Rikshospitalet - Vettakollen - Fuglemyrhytta - Sognsvann

Fellestur

Dato
25. mai kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Arrangør
DNT Ringerike
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne gangen er vi litt utenom allfarvei. Dagens mål er den nye Fuglemyrhytta på Vettakollen i Oslo. Oslobussen kl. 09:00 til Bussterminalen. Trikk til Rikshospitalet, stigning forbi Ankerveien til utsiktspunkt på sørtoppen av Vettakollen (378 moh) med storslagen utsikt. Videre over selve toppen på 419 moh til Fuglemyrhytta. Ubetjent hytte innviet i september i fjor. Oslo kommune eier hytta og leier ut på langtidskontrakt til DNT Oslo og Omegn. Dagens hovedrast. Videre på gode stier til Ullevålseter og spaservei forbi Sognsvann. T-bane til Jernbanetorget og buss hjem.

Dette blir en tur i "klassisk Nordmarksterreng", turområdet til Christiania-borgerne fra rundt midten av 1800-tallet. Stort sett gode, tørre stier/veier. Muligheter for stopp og servering på Ullevålseter. Turens lengde (vandring) ca. 15 km. Kart: Oslo Nordmark sommer, eller Holmenkollen. Mulig å organisere grupperabatt på Oslobussen. Dagens turleder: Axel Holt, tlf. 996 12 222.

Rikshospitalet - Vettakollen - Fuglemyrhytta - Sognsvann

Denne gangen er vi litt utenom allfarvei. Dagens mål er den nye Fuglemyrhytta på Vettakollen i Oslo. Oslobussen kl. 09:00 til Bussterminalen. Trikk til Rikshospitalet, stigning forbi Ankerveien til utsiktspunkt ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Axel Johan Holt